dilluns, 21 de gener del 2019

Maria Soler, l'art de la conserva


El dia va començar rúfol. Les notícies del temps preveien molta boira a la Conca de Barberà però això no em va fer tirar enrere per anar a trobar-me amb la Maria. Amb la màquina de retratar al seient com a copilot cap a Santa Coloma de Queralt que vaig enfilar la carretera. Estreta i amb arbres fantasmagòrics que sortien a rebre'm, escenes magnífiques que no vaig poder fotografiar perquè no veia vorals on aturar-me i amb cotxes que em seguien que anaven tan a poc a poc com jo (la visibilitat era com a molt a vint metres). Però va valdre la pena.
Amb la Maria tot i que ens seguíem virtualment ens vam conèixer personalment a la trobada d'Agronyam a Barberà de la Conca de la qual us vaig parlar en un post. Allà vam acordar que li faria una visita al seu nou obrador que porta funcionant sis mesos i la veritat és que aquesta igualadina ha sabut reinventar-se amb la crisi. Se li nota la seva formació de delineant pel bon gust que gasta i sap com compondre els objectes a fi que quedin bé a la imatge, és una bona estilista. Va començar fa vuit anys fent melmelades i millorant-les després de  fer un curs amb la Georgina Regàs, una emprenedora que va començar de gran, creadora del Museu de la Confitura de Torrent, al Baix Empordà, Girona. I aquí la teniu amb el seu acollidor obrador ubicat a la Plaça Major de Santa Coloma de Queralt, als baixos d'una casa antiga però al que ella ha sabut donar-li un aire de modernitat tot preservant la part existent que va trobar. El seu bon humor i saber fer ens va fer caure el dia 28 de desembre quan va fer creure que podríem trobar les seves melmelades i vinagres a la Cinquena Avinguda de Nova York, a la botiga de la Sra. Pearson. Cosa que d'altra banda no seria estrany que passés, ja que ha aconseguit obtenir una molt bona qualitat en els seus productes: gelees, melmelades, chutneys i vinagres de diversos fruits i gustos. I és que el post d'avui no presenta cap recepta sinó que és per fer volar la nostra imaginació i puguem preparar combinacions exquisides com les que va fer la Maria. Endívies amb nous, formatge blau i el vinagre de fruits vermells que va donar com a resultat una barreja de gustos fenomenals. O els brioixos acabats de sortir del forn de la fleca veïna amb formatge cremós i melmelada de maduixa. Formatges servits amb fruita i taronja confitada que encara era al foc. Vaja, que les combinacions a fer amb els seus productes triomfen segur a taula. Recordo la seva gelea de safrà que vaig comprar fa uns anys i com em va agradar fer vinagretes amb ella. Tot un regal per al paladar.
Jo només us puc dir que programeu una excursió a Santa Coloma de Queralt i practiqueu enoturisme tot comprant vins de la DO Conca de Barberà (teniu molt bons cellers per triar), visiteu el poble, mengeu a l'Hostal Colomí (els meus pares eren addictes a la seva escudella) i on pot ser que coincidiu amb un jugador del Barça acompanyat de la seva dona cantant i els seus fills petits. Però sobretot feu una visita a la Maria Soler, l'art de la conserva i compreu els seus productes o fins i tot podeu assistir a un dels seus tallers. Jo, aquesta setmana, tinc per a tastar la seva gelea de pètals de rosa...

All night long, Jacob Collier, Metropole Orkest, Jules Buckley & Take 6

8 comentaris:

  1. Que contenta que hagis vingut al meu obrador i que donis a conèixer els meus productes , t'estic super agraïda !!!
    A part felicitar-te per què captes moments molt bonics de pau i felicitat.
    Molt agraïda i desitjo que al mon hi hagi moltes Nani Nolla!!
    Fins la propera Nani !
    Maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria. Intento captar moments per a felicitat meva i dels altres i tu, obrint-mes les portes de casa teva, hi has participat.
      Una abraçada i espero que fins aviat, el Colomí ens espera...

      Elimina
  2. I sempre ens fas descobrir coses bones i boniques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espera, continuaré amb posts de dones molts interessants...

      Elimina
  3. Això sí que em tempta, així que, cap a Santa Coloma, sóc una fan de confitures, melmelades i altres delicadeses...esperem que passi aquest vent i cap allí...
    Obren en diumenge?
    Petonets Nani.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara, ara et passaré el seu contacte i ella et dirà els dies que obre. Va per moltes fires i desconec quan...

      Elimina