Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 11 de febrer de 2014

Suflé de carabassa i roquefort {flaire de formatge}


Encara tinc carabassa. Ha donat per a molt. En vaig congelar i ara ja l'anem acabant. Ens agraden els suflés, així que fer-ne un amb roquefort no és mala idea.
Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 300 g de carabassa cuita al vapor
 - 1 ceba mitjana pelada i tallada a trossets
 - 40 g de mantega
 - 60 g de farina
 - 375 g de llet
 - sal, pebre negre i nou moscada al gust
 - 3 rovells d'ou
 - 4 clares
 - 60 g de formatge roquefort
 - 1 motlle de suflé de 15 cm de diàmetre

Farem: 
Engeguem el forn a 180º.
Mentrestant, en una paella coem la ceba amb la mantega, durant uns minuts.
Hi afegim la farina, tot remenant, i seguidament ho fem amb la llet.
Salpebrem i també posem la nou moscada.
Quan la beixamel estigui al punt afegirem la carabassa ben aixafada, el formatge i els rovells dels ous. 
Remenem un parell de minuts i reservem.
Muntem les clares a punt de neu ben ferm.
Les barregem amb la beixamel, a poc a poc.
Ho aboquem en un motlle de suflé amb mantega i cap al forn uns 30 minuts o segons veieu que estigui ferm i daurat al gust.
Mentre estigui dins el forn no obriu la porta, no acabaria de pujar.
Serviu ràpidament, que baixa de seguida.
Sigueu atrevits i feu-ne un. Veureu que el resultat és deliciós.
Un vi blanc ho arrodonirà.

Venta i fa fred. El forn engegat escalfa l'ambient. Bona música ens acompanya mentre puja el suflé al seu ritme: Jilted, The Puppini Sisters.

22 comentaris:

  1. Nena, quina cocootte més bonica i quin plat !!!!!

    ResponElimina
  2. Nena quina cocotte més bonica i quin plat tant bo.
    Jo encara no he gosat mai de fer un digué.

    ResponElimina
  3. Els souflés son deliciosos, seductors però frugals. S'ha d'anar ben ràpit abans no ens quedem sense... al crit de "a taula" no es pot tardar! Però la veritat que un bon souflé conveteix un sopar en un sopar extraordinari. El toc formatge blau, un encert amb la carbassa i aquest fons musical.... ideal per un día que ens ha deixat un bon regut ...

    ResponElimina
  4. Ha de quedar ben bo, Nani! El gust de roquefort, amb el souflé... i deu afegir molt aroma! i la carbassa, tan bona quan fa fred! Petons

    ResponElimina
  5. Com sempre em declaro fan de les tevés fotografíes!!! I el roquefort ha de donar un gustet tan booo!!! Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta tot el que porti carbassa, ja ho saps :)
    En format suflé i amb el rocafort ha de quedar de vici total!

    ResponElimina
  7. Quina delicia!!!! M encanten els soufles amb aquest contrast dolç i salat, mes!!

    ResponElimina
  8. Els soufflés ens agraden molt a casa, són una manera different de menjar verdures tot tenint la sensació de tenir un plat per dies de festa!
    Una combinació genial tot i que a la princesa el formatge no li acaba d'agradar!
    Una abraçada,
    palmira

    ResponElimina
  9. Nenaaaaa... com allarga aquesta carabassa ;-)

    Amb el toc de formatge blau... ha de ser molt bo.
    Saps una coseta???? Mai he fet soufflé.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Quina meravella! T'ha quedat simplement, sensacional!! Petons

    ResponElimina
  11. Ha d'estar boníssim! sóc una fan del roquefort.

    ResponElimina
  12. Carabassa i roquefort? Combinació explosiva, sens dubte!! Una bona idea de fer-lo amb suflé ;)
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  13. Aquesta recepta és perfecta per la carbassa que tenim al congelador!!! Sí que és veritat que fa vent i fred ehhh, aiiix a veure quan arriba la primavera :)

    petonets!!!

    ResponElimina
  14. Quin suflé tan deliciós, la combinació ha de ser boníssima! i les fotos una preciositat, un petó.

    ResponElimina
  15. M'encanten els soufflés, però em fa por fer-los, em fas agafar ganes de posar-m'hi.
    (Vaig sentir la teva nota a les Tàpies Variades, ja em diràs de que va)
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Crec que no havia sentit mai a parlar dels suflés de carbassa... Deu quedar un gustet molt suau i bo!
    Per cert, al final no puc venir a la trobada :( M'han confirmat que venen uns familiars de l'estranger i només ens podem veure aquell cap de setmana. Em sap greu... per la propera, esperem

    ResponElimina
  17. Wow la pinta que té és boníssima i aquesta combinació d'ingredients no l'he probada mai! Em quede la recepta i la faré segur!
    petons

    ResponElimina
  18. Fantàstiques les teves fotos i el suflé de cine.
    Aquesta recepta la faré, tinc carbassa a casa.
    Ens veiem aviat.
    Petons

    ResponElimina
  19. Mai he fet un suflé. Però aquesta entrada és molt encoratjadora!! I la combinació d'ingredients és boníssima! Petonets!

    ResponElimina
  20. La veritat es que mai he fet un sufle! em fa una mica de pànic! sempre penso que pujarà i a la primera de canvi ja se m'ahurà desinflat! m'apunto la recepta i a veure si m'animo! unes fotos presioses!!!

    ResponElimina
  21. Quina pinta més bona que te.
    Mai no he fet un soufflé, em penso que aquest serà el primer, la combinació és molt temptadora, el món és dels valents, hehehe.
    Et vull preguntar si el forn es pot posar amb aire o sense, amb escalfor a dalt i a baix.
    Petonets.
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre els faig amb escalfor a dalt i baix, sense aire.

      Elimina