Encara tinc carabassa. Ha donat per a molt. En vaig congelar i ara ja l'anem acabant. Ens agraden els suflés, així que fer-ne un amb roquefort no és mala idea.
Per a sis persones,
Necessitarem:
- 300 g de carabassa cuita al vapor
- 1 ceba mitjana pelada i tallada a trossets
- 40 g de mantega
- 60 g de farina
- 375 g de llet
- sal, pebre negre i nou moscada al gust
- 3 rovells d'ou
- 4 clares
- 60 g de formatge roquefort
- 1 motlle de suflé de 15 cm de diàmetre
Farem:
Engeguem el forn a 180º.
Mentrestant, en una paella coem la ceba amb la mantega, durant uns minuts.
Hi afegim la farina, tot remenant, i seguidament ho fem amb la llet.
Salpebrem i també posem la nou moscada.
Quan la beixamel estigui al punt afegirem la carabassa ben aixafada, el formatge i els rovells dels ous.
Remenem un parell de minuts i reservem.
Muntem les clares a punt de neu ben ferm.
Les barregem amb la beixamel, a poc a poc.
Ho aboquem en un motlle de suflé amb mantega i cap al forn uns 30 minuts o segons veieu que estigui ferm i daurat al gust.
Mentre estigui dins el forn no obriu la porta, no acabaria de pujar.
Serviu ràpidament, que baixa de seguida.
Sigueu atrevits i feu-ne un. Veureu que el resultat és deliciós.
Un vi blanc ho arrodonirà.
Venta i fa fred. El forn engegat escalfa l'ambient. Bona música ens acompanya mentre puja el suflé al seu ritme: Jilted, The Puppini Sisters.
Nena, quina cocootte més bonica i quin plat !!!!!
ResponSuprimeixNena quina cocotte més bonica i quin plat tant bo.
ResponSuprimeixJo encara no he gosat mai de fer un digué.
Els souflés son deliciosos, seductors però frugals. S'ha d'anar ben ràpit abans no ens quedem sense... al crit de "a taula" no es pot tardar! Però la veritat que un bon souflé conveteix un sopar en un sopar extraordinari. El toc formatge blau, un encert amb la carbassa i aquest fons musical.... ideal per un día que ens ha deixat un bon regut ...
ResponSuprimeixHa de quedar ben bo, Nani! El gust de roquefort, amb el souflé... i deu afegir molt aroma! i la carbassa, tan bona quan fa fred! Petons
ResponSuprimeixCom sempre em declaro fan de les tevés fotografíes!!! I el roquefort ha de donar un gustet tan booo!!! Petons
ResponSuprimeixM'encanta tot el que porti carbassa, ja ho saps :)
ResponSuprimeixEn format suflé i amb el rocafort ha de quedar de vici total!
Quina delicia!!!! M encanten els soufles amb aquest contrast dolç i salat, mes!!
ResponSuprimeixEls soufflés ens agraden molt a casa, són una manera different de menjar verdures tot tenint la sensació de tenir un plat per dies de festa!
ResponSuprimeixUna combinació genial tot i que a la princesa el formatge no li acaba d'agradar!
Una abraçada,
palmira
Nenaaaaa... com allarga aquesta carabassa ;-)
ResponSuprimeixAmb el toc de formatge blau... ha de ser molt bo.
Saps una coseta???? Mai he fet soufflé.
PTNTS
Dolça
Quina meravella! T'ha quedat simplement, sensacional!! Petons
ResponSuprimeixHa d'estar boníssim! sóc una fan del roquefort.
ResponSuprimeixCarabassa i roquefort? Combinació explosiva, sens dubte!! Una bona idea de fer-lo amb suflé ;)
ResponSuprimeixPetonets guapa. MAR, de EQNME
Aquesta recepta és perfecta per la carbassa que tenim al congelador!!! Sí que és veritat que fa vent i fred ehhh, aiiix a veure quan arriba la primavera :)
ResponSuprimeixpetonets!!!
Quin suflé tan deliciós, la combinació ha de ser boníssima! i les fotos una preciositat, un petó.
ResponSuprimeixM'encanten els soufflés, però em fa por fer-los, em fas agafar ganes de posar-m'hi.
ResponSuprimeix(Vaig sentir la teva nota a les Tàpies Variades, ja em diràs de que va)
Petonets.
Crec que no havia sentit mai a parlar dels suflés de carbassa... Deu quedar un gustet molt suau i bo!
ResponSuprimeixPer cert, al final no puc venir a la trobada :( M'han confirmat que venen uns familiars de l'estranger i només ens podem veure aquell cap de setmana. Em sap greu... per la propera, esperem
Wow la pinta que té és boníssima i aquesta combinació d'ingredients no l'he probada mai! Em quede la recepta i la faré segur!
ResponSuprimeixpetons
Fantàstiques les teves fotos i el suflé de cine.
ResponSuprimeixAquesta recepta la faré, tinc carbassa a casa.
Ens veiem aviat.
Petons
Mai he fet un suflé. Però aquesta entrada és molt encoratjadora!! I la combinació d'ingredients és boníssima! Petonets!
ResponSuprimeixLa veritat es que mai he fet un sufle! em fa una mica de pànic! sempre penso que pujarà i a la primera de canvi ja se m'ahurà desinflat! m'apunto la recepta i a veure si m'animo! unes fotos presioses!!!
ResponSuprimeixQuina pinta més bona que te.
ResponSuprimeixMai no he fet un soufflé, em penso que aquest serà el primer, la combinació és molt temptadora, el món és dels valents, hehehe.
Et vull preguntar si el forn es pot posar amb aire o sense, amb escalfor a dalt i a baix.
Petonets.
Núria
Sempre els faig amb escalfor a dalt i baix, sense aire.
Suprimeix