Encara tinc carabassa. Ha donat per a molt. En vaig congelar i ara ja l'anem acabant. Ens agraden els suflés, així que fer-ne un amb roquefort no és mala idea.
Per a sis persones,
Necessitarem:
- 300 g de carabassa cuita al vapor
- 1 ceba mitjana pelada i tallada a trossets
- 40 g de mantega
- 60 g de farina
- 375 g de llet
- sal, pebre negre i nou moscada al gust
- 3 rovells d'ou
- 4 clares
- 60 g de formatge roquefort
- 1 motlle de suflé de 15 cm de diàmetre
Farem:
Engeguem el forn a 180º.
Mentrestant, en una paella coem la ceba amb la mantega, durant uns minuts.
Hi afegim la farina, tot remenant, i seguidament ho fem amb la llet.
Salpebrem i també posem la nou moscada.
Quan la beixamel estigui al punt afegirem la carabassa ben aixafada, el formatge i els rovells dels ous.
Remenem un parell de minuts i reservem.
Muntem les clares a punt de neu ben ferm.
Les barregem amb la beixamel, a poc a poc.
Ho aboquem en un motlle de suflé amb mantega i cap al forn uns 30 minuts o segons veieu que estigui ferm i daurat al gust.
Mentre estigui dins el forn no obriu la porta, no acabaria de pujar.
Serviu ràpidament, que baixa de seguida.
Sigueu atrevits i feu-ne un. Veureu que el resultat és deliciós.
Un vi blanc ho arrodonirà.
Venta i fa fred. El forn engegat escalfa l'ambient. Bona música ens acompanya mentre puja el suflé al seu ritme: Jilted, The Puppini Sisters.
Nena, quina cocootte més bonica i quin plat !!!!!
ResponEliminaNena quina cocotte més bonica i quin plat tant bo.
ResponEliminaJo encara no he gosat mai de fer un digué.
Els souflés son deliciosos, seductors però frugals. S'ha d'anar ben ràpit abans no ens quedem sense... al crit de "a taula" no es pot tardar! Però la veritat que un bon souflé conveteix un sopar en un sopar extraordinari. El toc formatge blau, un encert amb la carbassa i aquest fons musical.... ideal per un día que ens ha deixat un bon regut ...
ResponEliminaHa de quedar ben bo, Nani! El gust de roquefort, amb el souflé... i deu afegir molt aroma! i la carbassa, tan bona quan fa fred! Petons
ResponEliminaCom sempre em declaro fan de les tevés fotografíes!!! I el roquefort ha de donar un gustet tan booo!!! Petons
ResponEliminaM'encanta tot el que porti carbassa, ja ho saps :)
ResponEliminaEn format suflé i amb el rocafort ha de quedar de vici total!
Quina delicia!!!! M encanten els soufles amb aquest contrast dolç i salat, mes!!
ResponEliminaEls soufflés ens agraden molt a casa, són una manera different de menjar verdures tot tenint la sensació de tenir un plat per dies de festa!
ResponEliminaUna combinació genial tot i que a la princesa el formatge no li acaba d'agradar!
Una abraçada,
palmira
Nenaaaaa... com allarga aquesta carabassa ;-)
ResponEliminaAmb el toc de formatge blau... ha de ser molt bo.
Saps una coseta???? Mai he fet soufflé.
PTNTS
Dolça
Quina meravella! T'ha quedat simplement, sensacional!! Petons
ResponEliminaHa d'estar boníssim! sóc una fan del roquefort.
ResponEliminaCarabassa i roquefort? Combinació explosiva, sens dubte!! Una bona idea de fer-lo amb suflé ;)
ResponEliminaPetonets guapa. MAR, de EQNME
Aquesta recepta és perfecta per la carbassa que tenim al congelador!!! Sí que és veritat que fa vent i fred ehhh, aiiix a veure quan arriba la primavera :)
ResponEliminapetonets!!!
Quin suflé tan deliciós, la combinació ha de ser boníssima! i les fotos una preciositat, un petó.
ResponEliminaM'encanten els soufflés, però em fa por fer-los, em fas agafar ganes de posar-m'hi.
ResponElimina(Vaig sentir la teva nota a les Tàpies Variades, ja em diràs de que va)
Petonets.
Crec que no havia sentit mai a parlar dels suflés de carbassa... Deu quedar un gustet molt suau i bo!
ResponEliminaPer cert, al final no puc venir a la trobada :( M'han confirmat que venen uns familiars de l'estranger i només ens podem veure aquell cap de setmana. Em sap greu... per la propera, esperem
Wow la pinta que té és boníssima i aquesta combinació d'ingredients no l'he probada mai! Em quede la recepta i la faré segur!
ResponEliminapetons
Fantàstiques les teves fotos i el suflé de cine.
ResponEliminaAquesta recepta la faré, tinc carbassa a casa.
Ens veiem aviat.
Petons
Mai he fet un suflé. Però aquesta entrada és molt encoratjadora!! I la combinació d'ingredients és boníssima! Petonets!
ResponEliminaLa veritat es que mai he fet un sufle! em fa una mica de pànic! sempre penso que pujarà i a la primera de canvi ja se m'ahurà desinflat! m'apunto la recepta i a veure si m'animo! unes fotos presioses!!!
ResponEliminaQuina pinta més bona que te.
ResponEliminaMai no he fet un soufflé, em penso que aquest serà el primer, la combinació és molt temptadora, el món és dels valents, hehehe.
Et vull preguntar si el forn es pot posar amb aire o sense, amb escalfor a dalt i a baix.
Petonets.
Núria
Sempre els faig amb escalfor a dalt i baix, sense aire.
Elimina