Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 14 de novembre de 2014

Costelles de xai a la sal {en blanc i negre}


M'agrada cuinar el peix a la sal però també la carn. L'heu fet mai d'aquesta manera? Us puc garantir que és fàcil i bo. El resultat és ben agraït: la carn queda molt tendra.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 6/7 costelles de xai aproximadament 1/2 kg
 - sal i pebre
 - 2 alls
 - 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 50 ml de brandi
 - 1 branqueta d'orenga
 - 1 fulla de llorer
 - 1 kg de sal grossa

Farem:
Quan compreu la carn li demaneu al carnisser que us repeli el reguitzell de costelles i les deixi netes. 
El vespre les posem a adobar en un bol amb l'oli, la sal, el pebre, les herbes, el brandi i els alls.
Tapem amb film transparent i el deixem tota la nit al frigorífic.
Escalfem el forn a 230º.
En un motlle llarg hi posem una capa de sal grossa, la carn damunt i la cobrim amb més sal. 
Reguem el muntatge amb una cullerada sopera del suc de la marinada, posem les herbes i els alls per sobre.
Enfornem entre 30/35 minuts, o fins que veieu que la sal s'hagi fet una crosta.
Traiem i netegem de sal, amanim amb oli, pebre i granets d'orenga.
Tallem i si us agrada que no quedi amb aspecte cru, poseu les costelles en una safata de forn i deixem que agafin un bonic daurat sota el gratinador, poc temps perquè no es cremin.
Acompanyeu amb un puré de patata, allioli i una amanida al gust.

I no sé per què em ve al cap la música de Michael Nyman per a acompanyar aquestes fotos... The cook, the thief, his wife & her lover

4 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt la carn a la sal, especialment el pollastre, però he de dir que el xai mai l'he fet així tot i que ara sé que ho faré ben aviat :o)
    Mai m'havia atrevit a fer marinar la carn abans de coure-la amb sal però ja veig que es pot fer!
    Bon cap de setmana, Nani!
    Palmira

    ResponElimina
  2. No he probat mai a fer la carn a la sal....te molt bona pinta. Petons!

    ResponElimina
  3. Nani, aquestes fotografies me han deixat sense respiració.....
    Ara vaig a llegir la recepte. Sorry!!!!!
    Petonets

    ResponElimina