Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 11 de novembre del 2014

Magdalenes amb figues {per a l'ànima}


Si amb el pastís de carabassa i xocolata de la recepta anterior no vàrem engegar el forn, en aquesta sí que ho fem. Temps de tardor, temps de forn. Engegar-lo produeix benestar a la cuina i al paladar. Amb les últimes figues comprades al mercat hem fet unes magdalenes molt bones, fàcils i vistoses.
Per a dotze,

Necessitarem:
 - 2 ous grans
 - 175 g  de sucre
 - 200 g de farina
 - 170 ml d'oli d'oliva
 - 50 ml de llet
 - 7 g llevat Royal
 - un xic de sal
 - 1 cullerada sopera de vainilla líquida
 - figues
 - gelat al gust (opcional)

 Farem:
Aquestes magdalenes les podeu fer en un bol a mà però jo les he treballat amb la Thermomix.
Posem el sucre i els ous al got batedor i barregem durant un minut a velocitat 4.
Anem incorporant la resta dels ingredients amb la batedora en marxa en velocitat 2: farina, llevat, sal, llet, oli d'oliva i finalment la vainilla (o l'aroma que més us agradi).
Poseu la Thermomix a velocitat 5 durant 2 minuts, aboqueu la massa a un bol que taparem amb un drap i ho posem al frigorífic un parell o tres d'hores.
Si les voleu fer per a esmorzar, podeu deixar la pasta preparada el vespre.
Posarem la pasta en motlles untats d'oli, en els de paper o en els de silicona.
Una figa oberta per sobre i ja està.
Caldrà tenir el forn escalfat a 250º (consell de Xavier Barriga al seu llibre Magdalenes).
En el moment d'enfornar baixem a 210º i les tenim entre 15/18 minuts.
Servim amb sopa de gelat de moniato que va quedar molt cremós i que tenim al congelador.
Ens acompanya ella, la gran, la magnífica Tina Turner. Let's Stay Togheter.

5 comentaris:

  1. Qué bonica aquesta primera madalena que sembla abraçar les figues! una imatge que m'ha encuriosit...desprès ja veig que son les formes capritxoses de la masa al pujar. Precioses queden aquestes madalenes, que de ben segur son delicioses amb la dulçor de les figues.
    Bona setmana!

    ResponElimina
  2. Aquestes magdalenes semblen tenir colors artificials amb aquestes figues tan perfectes! I com han quedat de bé dins de la massa.
    Si temps de tardor, temps de forn, aquest any ja venia de gust, oi?
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. a casa l'encenem durant tot l'any el forn! jajajajajja. T'han quedat de luxe. Petonets guapa

    ResponElimina