Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 11 d’octubre de 2017

Fem un pícnic a la Platja Llarga de Tarragona {panades de carn}


Els tarragonins tenim la sort de poder gaudir del mar tot l'any. El nostre clima mediterrani ens permet passejar per la platja encara que el fred apreti, però normalment tenim uns hiverns benignes. A mi, particularment, m'agrada caminar per una de les més boniques de Tarragona: la Platja Llarga. I ara, que encara tenim una bona temperatura de tardor, anar a fer un pícnic resulta una bona opció per a passar un dia tranquil tot mirant l'entorn protegit, amb un bon llibre tendre a mà -gràcies Teresa pel regal-, un petit pícnic i un bon vi solidari que arrodoneixi la jornada.

I parlant del vi que ens acompanya. Resulta que el celler Albet i Noya, pioners en vinyes i vins ecològics, dedica el mes d'octubre a l'Associació Grup Àgata, una associació que vetlla per fer més fàcil la vida a les dones afectades de càncer de mama. Durant aquest mes, de totes les ampolles que es venguin del vi rosat CURIOSA es destinarà el 50% dels beneficis a la lluita contra aquesta malaltia. Recordem que el dia 19 se celebra el Dia Internacional contra el càncer de mama (càncer, maleïda paraula que quan te l'anomenen a la consulta mèdica t'has de fer forta i veure que hi ha un horitzó ple d'esperança). El vi és de color rosa, com el llaç emblema de la lluita, i està elaborat amb Pinot Noir i Merlot que li donen unes marcades aromes de fruita vermella, balsàmics i caramels de grosella. És ideal per a fer copes o maridar amb plats lleugers com amanides, pasta o pizzes no molt contundents. I mirant el bell horitzó de pau i tranquil·litat que ens donava el dia, ha anat perfecte amb les panades que portava al cistell. Amb les quantitats que us dono n'han sortit quatre.

Ingredients:
per al farcit,
 - 500 g de carn picada barreja de porc i vedella
 - 1 ceba gran esmicolada
 - 1 pebrot verd tipus italià tallat a dauets
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 1 tassa de brou de pollastre
 - vi ranci
 - 2 tomacons ratllats
 - 2 cullerades de salsa Worcestershire o, si preferiu, de soja
 - 2 cullerades soperes de farina
 - aigua
 - sal i pebre
per a la pasta,
 - 2 paquets de pasta de full
 - 1 ou per a pinzellar
 - 4 motlles, jo he emprat quatre anelles d'emplatar d'11 cm de diàmetre

Com les preparem:
Comencem ofegant la ceba i el pebrot en una paella amb l'oli d'oliva i quan la ceba sigui transparent afegim la carn.
Deixem que es dauri a foc amorós.
Seguidament hi aboquem el brou, la salsa, un raig de vi ranci, els tomacons i que es cogui, també a foc amorós, tot fins que s'hagi consumit el brou, més o menys uns vint minuts.
Ara incorporem la farina, desfeta en quatre cullerades soperes d'aigua, i remenem durant un parell de minuts.
Salpebrem i reservem.
Engeguem el forn a 200ºC.
Preparem les panades posant la pasta de full sobre una taula enfarinada i tallant amb les anelles o motlles d'enfornar.
Una rodona de pasta baix, una tira pels voltants, farcim i una altra rodona per sobre.
Amb els retalls de la pasta fem una figureta que posarem damunt de cada panada.
Pinzellem amb ou batut i enfornem.
Deixem entre quinze i vint minuts, fins que la massa s'hagi daurat.
Maridem amb el vi recomanat.
Que tingueu un bon dia de gaudi.

Post dedicat a totes les dones i a les meves amigues que ho han patit.

I avui heu d'escoltar la cançó, no us deixarà indiferent.

Hi ha diesMenaix a Truà

             ... hi ha dies amb els peus nus a la sorra...
                 ... hi ha dies que l'horitzó és una fita...


10 comentaris:

  1. com enyoro la platja! ara hi aniria de cap, a la Llarga, i beuria aquest vi! ;) petons i bona entrada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vinguis dins d'uns dies anirem a fer un passeig amb els peus nus sobre la sorra i així, als dies ben freds a la ciutat que t'acull, ho podràs recordar amb els ulls clucs.
      ❤️

      Elimina
  2. tens un blog preciós, m'agrada molt aquesta manera de combinar paisatges amb receptes de cuina, i a més a més les fotos preciosas.
    Petons
    Rosa

    ResponElimina
  3. Que bonic és el mar en aquesta època de l'any i fer un pícnic quina bona idea. Anoto la recepta, petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et recomano el llibre que ha inspirat el film que han fet Robert Redford i Jane Fonda, Nosaltres a la nit. Una història tendre.
      ❤️

      Elimina
  4. ¡Qué buen plan, Nani! Encima en la Playa Larga. Es verdad, tenéis una suerte increíble por tener acceso al mar todo el año. Es lo que más echo de menos de los años que viví en Canarias. Un besazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En verdad es un privilegio poder vivir de cara al mar el año entero. Además, tu conoces bien la Larga que es la de Cala Romana.
      ❤️

      Elimina
  5. Precisament avui he posat els peus en una platja del mar Bàltic, m'estimo més la Llarga 100 vegades!!! També he fet comanda del vi, fa uns anys, amb més o menys mesura, també vaig passar el tràngol. Quan torni em posaré de cap a fer les panades amb l'ampolla del Curiosa a prop. Petonassos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa Mercè,
      Quines vacances! Ja he vist que vas camí de Berlín. Contiua gaudint, que quan tornis et trobaràs la realitat. Hem de fer per a trobar-nos i beure una Curiosa a la salut de totes.
      ❤️

      Elimina