El seu amor per la família va davant de tot. Els seus fills tenen un pare que ens fa riure a tots. El reconeixem en diversos personatges, entre ells el de la Sra. Merkel al programa Polònia, encara que també fa papers seriosos com El sommelier. Ens coneixem des de fa molts anys i també puc dir que les primeres fotografies del seu book de quan va començar en el món de la faràndula les hi vaig fer jo. Anàvem junts a Barcelona a classe, ell a teatre i jo a fotografia. I fa un temps, bastant de temps em va preparar uns fideus arrossejats molt bons, perquè ell domina la cuina i li agrada. Ell és en Fermí Fernández ben conegut per tothom per les seves aparicions a TV3.
Parlar de la cuina de casa de cada casa és un tema curiós: tots podem fer el mateix plat i no n'hi haurà cap d'igual. I em van cridar l'atenció la manera de servir els fideus, amb patates bullides al mateix fumet amb el qual després els prepararia. Per a quatre racions,
Parlar de la cuina de casa de cada casa és un tema curiós: tots podem fer el mateix plat i no n'hi haurà cap d'igual. I em van cridar l'atenció la manera de servir els fideus, amb patates bullides al mateix fumet amb el qual després els prepararia. Per a quatre racions,
Ingredients:
per al fumet,
- cap i espines de peix o pelut de peixos diversos
- 1 patata pelada per persona
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
- aigua
per als fideus,
- 400 g de fideus
- 1 gra d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
per a l'allioli,
- 1 gra d'all
- 15 cl d'oli de gira-sol o d'oliva verge extra
- unes gotetes de llimona o de vinagre
- un xic de sal
per a acompanyar,
- musclos al vapor
- unes cloïsses fetes en un bon sofregit
- uns gadagangs bullits o fets a la planxa
Com ho preparem:
Preparem el fumet posant a bullir el peix, durant uns 30 minuts i en aigua freda, i quan comenci a bullir desescumem la bromera i hi afegim les verdures: la ceba, la pastanaga, el porro i l'api.
També hi posarem les patates pelades i senceres, que reservarem quan estiguin cuites.
Per a preparar els fideus posem oli d'oliva en una paella i sofregim els fideus al mateix temps que el gra d'all esmicolat.
Quan s'hagin enrossit hi aboquem el fumet, salpebrem i deixem que es coguin el temps que calgui.
Haurem d'anar controlant per si cal afegir més brou durant la cocció.
Abans de que s'acabin de coure hi posem les patates bullides.
Fem l'allioli emulsionant els ingredients amb la batedora.
per al fumet,
- cap i espines de peix o pelut de peixos diversos
- 1 patata pelada per persona
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
- aigua
per als fideus,
- 400 g de fideus
- 1 gra d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
per a l'allioli,
- 1 gra d'all
- 15 cl d'oli de gira-sol o d'oliva verge extra
- unes gotetes de llimona o de vinagre
- un xic de sal
per a acompanyar,
- musclos al vapor
- unes cloïsses fetes en un bon sofregit
- uns gadagangs bullits o fets a la planxa
Com ho preparem:
Preparem el fumet posant a bullir el peix, durant uns 30 minuts i en aigua freda, i quan comenci a bullir desescumem la bromera i hi afegim les verdures: la ceba, la pastanaga, el porro i l'api.
També hi posarem les patates pelades i senceres, que reservarem quan estiguin cuites.
Per a preparar els fideus posem oli d'oliva en una paella i sofregim els fideus al mateix temps que el gra d'all esmicolat.
Quan s'hagin enrossit hi aboquem el fumet, salpebrem i deixem que es coguin el temps que calgui.
Haurem d'anar controlant per si cal afegir més brou durant la cocció.
Abans de que s'acabin de coure hi posem les patates bullides.
Fem l'allioli emulsionant els ingredients amb la batedora.
Fix you, Coldplay
que bons !!!!
ResponEliminaune recepte molt bona i com sempre amb unes imatges precioses
una abraçada
Rosa
Hola Rosa,
ResponEliminaUna recepta més, però en aquesta la presentació amb les patates és el que crida l'atenció.
❤️