Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 d’octubre del 2017

Fideus arrossejats {ens els prepara en Fermí Fernández}


El seu amor per la família va davant de tot. Els seus fills tenen un pare que ens fa riure a tots. El reconeixem en diversos personatges, entre ells el de la Sra. Merkel al programa Polònia, encara que també fa papers seriosos com El sommelier. Ens coneixem des de fa molts anys i també puc dir que les primeres fotografies del seu book de quan va començar en el món de la faràndula les hi vaig fer jo. Anàvem junts a Barcelona a classe, ell a teatre i jo a fotografia. I fa un temps, bastant de temps em va preparar uns fideus arrossejats molt bons, perquè ell domina la cuina i li agrada. Ell és en Fermí Fernández ben conegut per tothom per les seves aparicions a TV3.
Parlar de la cuina de casa de cada casa és un tema curiós: tots podem fer el mateix plat i no n'hi haurà cap d'igual. I em van cridar l'atenció la manera de servir els fideus, amb patates bullides al mateix fumet amb el qual després els prepararia. Per a quatre racions,

Ingredients:
per al fumet,
 - cap i espines de peix o pelut de peixos diversos
 - 1 patata pelada per persona
 - 1 ceba
 - 1 pastanaga
 - 1 porro
 - 1 branca d'api
 - aigua
per als fideus,
 - 400 g de fideus
 - 1 gra d'all
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
per a l'allioli,
 - 1 gra d'all
 - 15 cl d'oli de gira-sol o d'oliva verge extra
 - unes gotetes de llimona o de vinagre
 - un xic de sal
per a acompanyar,
 - musclos al vapor
 - unes cloïsses fetes en un bon sofregit
 - uns gadagangs bullits o fets a la planxa

Com ho preparem:
Preparem el fumet posant a bullir el peix, durant uns 30 minuts i en aigua freda, i quan comenci a bullir desescumem la bromera i hi afegim les verdures: la ceba, la pastanaga, el porro i l'api.
També hi posarem les patates pelades i senceres, que reservarem quan estiguin cuites.
Per a preparar els fideus posem oli d'oliva en una paella i sofregim els fideus al mateix temps que el gra d'all esmicolat.
Quan s'hagin enrossit hi aboquem el fumet, salpebrem i deixem que es coguin el temps que calgui.
Haurem d'anar controlant per si cal afegir més brou durant la cocció.
Abans de que s'acabin de coure hi posem les patates bullides.
Fem l'allioli emulsionant els ingredients amb la batedora.
  
Fix you, Coldplay

2 comentaris:

  1. que bons !!!!
    une recepte molt bona i com sempre amb unes imatges precioses
    una abraçada
    Rosa

    ResponElimina
  2. Hola Rosa,
    Una recepta més, però en aquesta la presentació amb les patates és el que crida l'atenció.
    ❤️

    ResponElimina