Etiquetes

dimarts, 7 de novembre del 2017

Sopa de gulasch {anem a Viena, visitem l'Hundertwasserhaus }


Resulta que quan viatjo em complau veure racons i llocs ben diferents dels que estic acostumada, bé com tothom. A mi m'agrada anar amb els ulls ben oberts i no perdre'm detall, tot alimentant-me amb allò que durant molt de temps m'omplirà l'ànima recordant les coses belles que hauré mirat atentament. Durant una escapada a Àustria, i concretament a Viena, vaig visitar un museu ben original de l'artista Friendensreich Hundertwasser (1928-2000), el Museum Hundertwasserhaus. Aquest museu està en un bloc residencial construït per l'artista austríac i que recorda d'alguna manera a Gaudí. Va ser edificat durant els anys 1983 i 1986. Dins de les habitacions hi creixen arbres que surten a l'exterior. Al costat dels edificis hi ha un bonic centre comercial amb el mateix estil d'arquitectura especial i que em va agradar moltíssim. Comparteixo les fotografies amb vosaltres, encara que no vaig poder fer-ne a dins ja que no està permès, perquè ho veieu i el visiteu si alguna vegada aneu a aquesta ciutat tan bonica.
I dels viatges també m'emporto, entre altres coses, la seva cuina. Entre tot el que vaig tastar aquests dies va ser una sopa, que de tan exquisida que la vaig trobar, l'he fet un cop he arribat a casa. Una gulaschsuppe que us convido a cuinar perquè en veritat surt boníssima. Us he de dir que em van agradar molts plats i que intentaré anar posant amb fotografies del país. Vinga, som-hi. Per a quatre persones,

Ingredients:
 - una ceba mitjana tallada a dauets
 - 1 tassa (de cafè) d'oli d'oliva
 - 1 cullerada sopera de tomàquet concentrat quètxup
 - 1 cullerada sopera ben generosa de pebre vermell
 - 1 all esmicolat
 - 400 g de jarret de vedella tallat a daus d'un centímetre
 - 300 g de patates tallades amb la mateixa mida que la carn
 - 1 litre de caldo de carn Aneto
 - sal, pebre, marduix i comí

Manera de preparar-la:
En una cassola daurem la ceba amb l'oli d'oliva.
Afegim l'all, el pebre vermell i el concentrat de tomàquet.
Li donem un parell de remenades perquè es barregin amb la ceba.
També hi posem una culleradeta de marduix i comí ben triturats.
Salpebrem i aboquem el caldo.
Afegim la carn i deixem coure una mitja hora, fins que la carn sigui tendra.
Ara ja hi podem posar les patates i deixem que es coguin, aproximadament uns 10 minuts.
Deixem reposar i servim calenta.
Vénen dies de fred.
Ja em direu.

Rain, The Script

8 comentaris:

 1. Vaig ser a Viena l'any passat, aquest museu em va encantar. El gulasch no el vaig tastar però ara no en desaprofitaré l'ocasió per a fer-ho!
  Ptons!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Mercè,
   Aquesta sopa la faig per a quatre racions i d'una sola atacada ens la vam menjar els dos. Molt bona!
   ❤️

   Elimina
 2. Ars vénen tan de gust les sopes...i viatjar, però com que tenim viatge a Brussel.les, Viena, París potser hauran d'esperar, però m'apunto aquesta visita per a quan vagi a Viena...Petons.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sara,
   Viena té un compnent cultural que fa que sigui una ciutat molt atractiva. És molt recomanable una visita. Els museus, com ara aquest, resulten d'allò més.
   ❤️

   Elimina
 3. quina pinta que té aquest gulasch , no trigaré res a fer-ho
  Les fotos com sempre precioses.
  Petons
  Rosa

  ResponElimina
  Respostes
  1. Fa uns anys hi vaig estar i em va impressionar la Hundertwasserhaus, però no m'agraden massa les sopes, de Viena prefereixo la tarta Sacher, per llepar-se'n els dits!
   Les fotos que has fet són molt maques.

   Elimina
  2. Rosa,
   Aquesta sopa no té pèrdua. Em vaig inspirar en un llibre de cuina austríaca i la veritat és que surt fantàstica!
   ❤️

   Elimina
  3. Esther,
   Realment el museu impressiona. Em va agradar molt, com els altres que vaig visitar, i el seu entorn també. Tot Viena és bonic.
   ❤️

   Elimina