Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 18 de desembre de 2017

Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils {vols ser cuiner?}


The Seasons, Opus 37a: VI, June: Barcarolle, Tchaikovsky interpretat per Lang Lang
Escolteu la música mentre mireu les imatges que acompanyen aquest post...

El futur és dels joves i, si estan ben preparats, es presenta un esdevenidor ben prometedor. En el món de la gastronomia serà així, segur. Això ho vaig poder copsar a la visita que vaig fer fa uns dies a l'INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que per cert està ubicada en un entorn privilegiat. Va coincidir amb el dia que preparaven el Sopar de Nadal d'enguany i el ritme era frenètic, amb un anar i venir en totes les aules. Jo, que vaig assistir al sopar de fa uns anys, conec els nervis i emoció dels alumnes: la meva filla Zoe hi va estudiar i recordo molt bé la il·lusió dels preparatius a fi que els pares veiéssim el resultat del primer trimestre.
La cuina era un no parar igual que la resta dels altres departaments. Observar com preparaven els Tions de xocolata que guarnirien cada una de les taules era un plaer així com els plats que serien servits i els pans que els acompanyarien. Veure el tràfec de la sala del menjador on farien el sopar era divertit: tots opinaven. He de dir que les fotografies, excepte alguna, van ser preses sense que paressin per posar i fins i tot alguns no es van adonar que les feia. La concentració era màxima i el rigor, en un ambient de companyonia i alegria amb què treballaven, constataven que l'escola ensenya valors i estima pel que fan. Que la qualitat d'ensenyament és bona només cal veure-ho amb el planter d'exitosos cuiners que han sortit d'allí. Entre ells tenim: en Eduard Xatruch, na Montse Abellà, en Jaume Solé, en Marc Balaguer, en Ferran Cerro, en Albert Boronat. A Tarragona  i provincia en tenim uns quants alumnes més que hi han passat com ara en Marc Garcia, en David Jansà, en Joan Cabré, la Mireia Jordana, en Jordi Bartoli  i en Manel Ribot. Segur que me'n deixo algun, i si de cas, el podeu afegir per comentari.
La qualitat dels productes amb els quals cuinen és evident així com que acostumen a ser locals i de temporada, entre ells l'oli d'oliva de la DOP Siurana. En una imatge podeu veure el menú del dia del sopar. Em va cridar l'atenció especialment el bescuit d'alfàbrega, fet al microones, i que acompanyaria el gelat de Mascarpone amb melmelada de tomàquet. També la suprema de salmó en dos coccions que seria servida amb cremós de coliflor i vinagreta de mel. Excel·lència en estat pur. I us aconsello d'anar-hi a menjar al restaurant, sobretot a partir del segon trimestre que és quan els alumnes ja han assolit molt bé els conceptes estudiats. A la seva pàgina hi trobareu el telèfon per a reservar, això sí, que ha de ser de dilluns a divendres. Bon preu per a un menú exquisit.
Vull agrair tant a Jordi Jardí, el director de l'escola, com a Marc Lozano, el professor de cuina de Grau Mitjà i Grau Superior, que varen exercir de magnífics amfitrions.
I a tots els alumnes la seva simpatia i saber fer. I a ells els dedico una frase de la pel·lícula de l'Steven Spielberg, Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall, que pronuncia en Jones com a Degà de la Facultat d'Arqueologia a la Universitat de Marshall: 'Si vols ser un bon arqueòleg has de sortir de la biblioteca'. I jo els dic que perquè arribin allà on vulguin arribar surtin de la cuina i vegin món, coneguin bé els ingredients que ampraran en les seves receptes, que llegeixin, que vagin a concerts, que vegin pel·lícules interessants, que basin la seva formació ampliant la cultura que això mai els sobrarà i els ajudarà a ser creatius.
I ara esperaré amb il·lusió la recepta que prepararan per al blog...

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. M'has d'avisar amb temps perquè està molt sol·licitat.
      Has vist que la música és la que em vas recomanar? Realment és preciosa i la pel·lícula la buscaré.

      Elimina
  2. Quina sorpresa Nani llegir aquest post. Per cert les fotos com sempre, impressionants!
    Records i si no ens veiem que passeu unes bones festes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com no t'havia d'esmentar, Albert? Tens una de les cuines més cuidades que conec.
      Bones festes també per a vosaltres. Ens veurem aviat.

      Elimina