Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 29 de desembre de 2017

Massapà en cru, pas a pas {cuinant amb la Violeta}


D'aquelles Galetes de la família gingebre que vàrem fer han passat sis anys. La Violeta ha crescut i el blog amb ella. I jo no volia acabar l'any sense aprofitar de fer un ...cuinant amb... i que ella fos qui feia quelcom. Una primera recepta feta totalment per ella. Encara que ja ha passat Nadal, les festes continuen i la resta de l'any podem continuar fent massapà per a farcir o cobrir pastissos.
Aquest cop ens hem inspirat en una recepta del gran cuiner basc Pedro Subijana, del Restaurant Akelarre de Sant Sebastià, i està treta del llibre La Cocina Doméstica de Pedro Subijana, que per cert és un manual imprescindible, entre altres, per a la cuina del dia a dia. Per a passar una tarda distreta  i per a alegrar el dia a quatre persones necessitarem,

Ingredients:
 - 1/2 kg d'ametlla mòlta
 - 1/2 kg de sucre de llustre
 - 2 1/2 clares d'ou

Com el farem:
Seguiu les fotos, és senzill.
Empolvorem el lloc de treball de la massa amb una mica de sucre de llustre.
Aboquem la farina d'ametlla i el sucre, tot fent un volcà.
I en el seu cràter hi posem les clares.
Treballem la pasta amb els dits fins que estigui tot ben integrat i que no s'enganxi a la mà.
Estirem la massa amb el corró i tallem donant les formes que vulguem.
També podem fer boletes o figuretes.
Si fem figuretes, les podem banyar en ou i enfornar-les poc temps a temperatura alta.
Si sobre massa la podeu desar embolicada en paper film transparent durant bastants dies al frigorífic.
Us faig l'observació que el sucre de llustre que he usat és el que porta vainilla incorporada, que si no el teniu, podeu barrejar amb vainilla en pols a part que li donarà un gust especial.
I amb la Violeta acabem l'any ballant, tot desitjant que el 2018 ens porti pau, molta pau.


2 comentaris:

  1. L'acabo de veure ara, sinó l'hauria fet per festes. Ara no em ve de gust, l'apuntaré per final d'any.
    M'agrada mirar que fas.
    Reb

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rebecca,
      Gràcies per passar per aquí. Uf, d'aquí a festes de Nadal ja falta menys.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina