Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 de setembre de 2014

Massa brisa {i un passeig pel Priorat}


La setmana passada la Rosa, que és de Porrera, em va portar uns gotims de raïm i les últimes figues del seu hort. Calia fer alguna cosa ràpidament per a aprofitar-ho. La Violeta va pensar en un pastís on quedés la fruita per sobre. Dit i fet, ens vam posar a fer una massa brisa i per a berenar ja ens el menjàvem. I ella em va dir com volia la fotografia: del tros que es menjaria. De pas, n'afegim unes de diferents llocs del Priorat, és tan bonic...
Per a una massa brisa casolana i el pastís en un motlle de 20 cm,

Necessitarem:
 - 250 g de farina tamisada
 - 125 g mantega
 - 50 g sucre en pols
 - ratlladura de llimona
 - 1 ou
 - 10 ml de llet
pastís:
 - 7 figues
 - raïm
 - 150 g formatge tipus Philadelphia
 - 250 ml nata
 - 1 ou

Farem:
Pastem els ingredients de la massa ben treballats i la deixem reposar 1/2 hora al frigorífic.
Posem paper vegetal de forn al motlle, repartim la massa -que haurem aplanat amb un corró- per sobre i que les vores quedin ben altes. 
Batem el formatge, la nata, l'ou i ho aboquem a la massa.
Repartim la fruita per sobre.
I cap al forn, que ja haurem posat a escalfar a 180º, uns 35 minuts aproximadament, fins que es comenci a daurar.
Ja només cal tenir gana i compartir-lo amb algú.

       ...i quan la lluna a Sant Antoni
                     busca el seu lloc entre els xiprers
                                el poble sembla que se n'adoni
                                                que és allí dalt només per ell...
El cafè antic, Lluís Llach.

5 comentaris:

  1. Quin bon gust té la Violeta a l'hora de preparar el berenar, potser hauriem de venir amb la rosseta a berenar amb vosaltres :o)
    I el Priorat, sens dubte un dels meus llocs favorits per gaudir de bon menjar i bona compania !
    Una abraçada i correm a ballet!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un pastís deliciós i unes imatges precioses, com sempre. Té gust la Violeta. Petons.

    ResponElimina
  3. Bonica terra i bona recepta. Un bon homenatge al Priorat.

    ResponElimina
  4. Como me gusta ese paseo por el Priorato¡¡¡¡ Precioso y preciosas fotos. Un besito.

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina
  5. Com xala la Violeta amb tu i....com xales tu amb la Violeta!!! Quina néta més afortunada!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina