Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 21 d’octubre de 2014

Gelat amb moniato confitat {i aroma de llimona}


Sembla que l'estiu ens vol deixar però es resisteix. Que el gelat només és per a quan fa calor? No. Vindran temperatures baixes i a l'hivern amb unes profiteroles o un cóc també fa el seu paper. Així que aprofitant els moniatos que tenim d'enguany en farem un de cremós que arrodonirà qualsevol àpat. 
Per a unes 15 terrines petites,

Necessitarem:
 - 1 litre de nata líquida per a muntar
 - 8 rovells d'ou
 - 250 g de sucre
 -1 xic de sal
 - 2 cullerades soperes d'aroma de llimona
 - 200 g de moniato pelat i tallat a daus
 - 50 g de sucre
 - 50 g d'aigua

Farem:
Aquest gelat el faig amb la geladora de la Kitchenaid, però si teniu un altre model la podreu adaptar.
En un cassó escalfarem, tot remenant, 400 ml de nata fins que estigui ben calenta però sense que arribi a bullir.
Reservem.
En el bol de la batedora barregem els rovells i el sucre, amb les varetes a velocitat 2 i durant uns 30 segons, o fins que s'espesseixi una mica.
Sense modificar la velocitat anirem afegint la nata que hem escalfat.
Ara aboquem la barreja en una cassola i courem, com si féssim una crema, fins que es facin bombolletes per la vora sense que arribi a bullir.
Seguidament ho posem en un bol més gran, ja fora del foc, afegim 600 ml de nata, l'aroma de llimona i la sal, tot ben remenat.
Tapem i ho posem al frigorífic durant tota la nit, com a mínim 8 hores, perquè quedi ben fred.
Per a confitar el moniato farem un almívar amb sucre i la mateixa quantitat d'aigua.
Quan s'hagi desfet el sucre hi afegirem el moniato tallat a dauets i deixem que es cogui uns 3 minuts, tot remenant perquè no s'aferri i ho deixem refredar.
No patiu si queda dur amb el sucre, ho trenqueu amb una massa de morter a trossets petits.
Muntem el bol de la geladora i la barreta de transmissió.
Aboquem la crema i deixem que es faci a velocitat 1 durant uns 15/20 minuts, o fins que aconseguim la textura desitjada.
Quan faltin uns 5 minuts hi afegim el moniato confitat.
Ho posem en terrines individuals o un recipient hermètic.
Cullerada que va, cullerada que ve, el gelat s'acaba i Andrew Bird ens diu Oh no! Nosaltres també ho pensem...

5 comentaris:

  1. Amb aquest gelat a taula ja podem dir que visqui la tardor!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Amb aquesta calor per tots Sants, en lloc de fer moniatos al forn segur que ens vindrà mes de gust aquest geladet amb el moniato confitat.
    Te molt bona pinta aquest gelat.
    Petons Nani.

    ResponElimina
  3. Doncs aquest any el gelat per la Castanyada em sembla que serà d'allò més apropiat. I això del moniato confitat m'ha robat el cor. Deliciós. Petons.

    ResponElimina
  4. Quants contrastos en aquest gelat! Molt original, i molt de temporada!
    Marta

    ResponElimina
  5. Jo`sòc de gelats tot l'any... i aquesta proposta es prou interesant a més de ser de temporada. Bona idea, que de bon segur probaré, m'ha agradat la idea de fer aquets bocins dolços de moniato.

    ResponElimina