Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 31 d’octubre del 2014

Bunyols de bacallà {amb carabassa...}


Una de les menges que la meva mare brodava eren els bunyols de bacallà. M'havia de picar als dits perquè no n'agafés mentre els fregia. He hagut de recordar com els feia perquè no he trobat la recepta escrita enlloc. L'única diferència amb els seus és que eren fets amb patata i jo, per descomptat, he volgut aprofitar un cop més una carabassa. El resultat no m'ha decebut gens i hem pogut fer un bon aperitiu.
Els hem fregit amb l'oli d'oliva de La Masrojana que ens van donar a tastar el dia de la trobada de bloguers de Benifallet. Ja coneixíem les olives i els patés d'oliva d'aquesta marca, però hem pogut comprovar l'excel·lent qualitat de l'oli. Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 250 g bacallà dessalat
 - 500 g de carabassa neta
 - 1 ou, que serà barrejat primer el rovell i la clara a punt de neu després
 - 100 g de farina
 - 1 all
 - sal i pebre
 - julivert esmicolat
 - un xic de nou moscada
 - un xic de cúrcuma
 - oli d'oliva per a fregir

Farem:
Dessalem el bacallà al punt, jo l'he tingut a la mateixa aigua tota la nit i després ben rentat.
Escorrem i l'espremem ben fort amb les mans,  posteriorment l'esmicolem  dins d'un drap de cuina perquè quedi ben desfet i el reservem.
Courem al vapor la carabassa i l'escorrem perquè perdi la humitat.
En farem un puré i el passem per una paella ben calenta, sense oli i procurant que no s'aferri, per a perdre del tot la possible aigua que tingui.
En un bol gran hi posem el bacallà, la carabassa, hi afegim el rovell, la farina, la sal, el pebre, el julivert, la nou moscada, la cúrcuma i l'all esmicolat.
Quan tinguem la barreja ben treballada hi posem la clara d'ou al punt de neu que li donarà aire.
Farem els bunyols amb dues culleres: una per a agafar una petita porció de la pasta i l'altre per anar-la empenyent fins a l'oli que tindrem ben calent però que no fumegi.
Els traiem quan es daurin i els posarem sobre paper de cuina perquè treguin l'excés d'oli i els servirem recent fets.

Recordant la cuina de la meva mare puc dir que feia uns plats senzills, sempre amb productes de temporada i desitjant que anessin arribant al seu temps: es delia pels moniatos a la tardor i per les cireres a la primavera. Qualsevol dia faré la seva deliciosa sopa de carabassa.
Li agradava Chabuca Granda. La flor de la canela.

5 comentaris:

  1. MMmmm.....quins bunyols, Nani!!!! Quina delícia!!! Em convidaries a tastar-los? Petons i...bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  2. Ostres bacallà i carbassa...aquesta aportació teva a la recepta de ta mare em sembla genial!!! Ja esperem la recepta de la sopa! PEtons!

    ResponElimina
  3. Qué mezcla más interesante. Lo del bacalao mezclado con calabaza suena estupendo. Besitos.

    ResponElimina
  4. Els bunyols de bacallà m'encanten tot i que mai en preparo... I amb carbassa han de quedar ben ben bons!
    Que tinguis una molt bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  5. Una combinació molt original! I ès genial que la cuina també faci perdurar els nostres records més preuats!

    ResponElimina