Una de les menges que la meva mare brodava eren els bunyols de bacallà. M'havia de picar als dits perquè no n'agafés mentre els fregia. He hagut de recordar com els feia perquè no he trobat la recepta escrita enlloc. L'única diferència amb els seus és que eren fets amb patata i jo, per descomptat, he volgut aprofitar un cop més una carabassa. El resultat no m'ha decebut gens i hem pogut fer un bon aperitiu.
Els hem fregit amb l'oli d'oliva de La Masrojana que ens van donar a tastar el dia de la trobada de bloguers de Benifallet. Ja coneixíem les olives i els patés d'oliva d'aquesta marca, però hem pogut comprovar l'excel·lent qualitat de l'oli. Per a sis persones,
Els hem fregit amb l'oli d'oliva de La Masrojana que ens van donar a tastar el dia de la trobada de bloguers de Benifallet. Ja coneixíem les olives i els patés d'oliva d'aquesta marca, però hem pogut comprovar l'excel·lent qualitat de l'oli. Per a sis persones,
Necessitarem:
- 250 g bacallà dessalat
- 500 g de carabassa neta
- 1 ou, que serà barrejat primer el rovell i la clara a punt de neu després
- 100 g de farina
- 1 all
- sal i pebre
- julivert esmicolat
- un xic de nou moscada
- un xic de cúrcuma
- oli d'oliva per a fregir
Farem:
Dessalem el bacallà al punt, jo l'he tingut a la mateixa aigua tota la nit i després ben rentat.
Escorrem i l'espremem ben fort amb les mans, posteriorment l'esmicolem dins d'un drap de cuina perquè quedi ben desfet i el reservem.
Courem al vapor la carabassa i l'escorrem perquè perdi la humitat.
En farem un puré i el passem per una paella ben calenta, sense oli i procurant que no s'aferri, per a perdre del tot la possible aigua que tingui.
En un bol gran hi posem el bacallà, la carabassa, hi afegim el rovell, la farina, la sal, el pebre, el julivert, la nou moscada, la cúrcuma i l'all esmicolat.
Quan tinguem la barreja ben treballada hi posem la clara d'ou al punt de neu que li donarà aire.
Farem els bunyols amb dues culleres: una per a agafar una petita porció de la pasta i l'altre per anar-la empenyent fins a l'oli que tindrem ben calent però que no fumegi.
Els traiem quan es daurin i els posarem sobre paper de cuina perquè treguin l'excés d'oli i els servirem recent fets.
Recordant la cuina de la meva mare puc dir que feia uns plats senzills, sempre amb productes de temporada i desitjant que anessin arribant al seu temps: es delia pels moniatos a la tardor i per les cireres a la primavera. Qualsevol dia faré la seva deliciosa sopa de carabassa.
Li agradava Chabuca Granda. La flor de la canela.
MMmmm.....quins bunyols, Nani!!!! Quina delícia!!! Em convidaries a tastar-los? Petons i...bon cap de setmana!!!
ResponEliminaOstres bacallà i carbassa...aquesta aportació teva a la recepta de ta mare em sembla genial!!! Ja esperem la recepta de la sopa! PEtons!
ResponEliminaQué mezcla más interesante. Lo del bacalao mezclado con calabaza suena estupendo. Besitos.
ResponEliminaEls bunyols de bacallà m'encanten tot i que mai en preparo... I amb carbassa han de quedar ben ben bons!
ResponEliminaQue tinguis una molt bona setmana!
Palmira
Una combinació molt original! I ès genial que la cuina també faci perdurar els nostres records més preuats!
ResponElimina