Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 16 d’octubre del 2014

Pa de carabassa i orenga {i llavors de gira-sol}


Potser ens direu que fins quan farem receptes amb carabassa i us responem que ens queden unes quantes, per la qual cosa no li dedicarem un dia sinó un mes. Avui que és el Dia Mundial del Pa (#wbd2014), la cita anual del món bloguer, ho volem celebrar amb una recepta que fem per primera vegada que no ens ha decebut. Això de fer el pa a casa és agafar-hi el punt i començar a fer-ne. No passa res si els primers no surten com voldríem, ja vindran els bons.
També cal tenir uns estris que ens ajudin a manejar-nos a l'hora de cuinar. Aquest cop emprem el Kit Panera i el Pa de Motlle, ambdós de la casa Lékué. Ens ho posen fàcil.

Necessitarem:
 - 250 g de carabassa neta
 - 500 g de farina
 - 15 g de llevat fresc
 - 2 cullerades soperes de llet tèbia
 - 100 g de sucre
 - 1 cullerada (cafè) de sal fina
 - 100 g de mantega a temperatura ambient
 - 1 got d'aigua tèbia
 - 20 g de llavors de gira-sol
 - 1 cullerada sopera d'orenga

Farem:
Bullim la carabassa en aigua fins que sigui tova, escorrem i fem un puré.
La posem a la panera on anirem afegint la farina, tot pastant.
Desfem el llevat a la llet tèbia i l'afegim a la massa.
Hi anirem ajuntant l'aigua, el sucre, la sal i la mantega.
Treballem la massa amb la cullera i pastem durant uns 15 minuts.
Si veiem que no agafa podem anar afegint una mica de farina perquè quedi amb cos, de mica en mica per a no passar-nos.
Fem una bola, l'enfarinem i la deixem dins la panera tancada, en un lloc sense corrents, durant la nit.
Escalfem el forn a 200º.
Afegim l'orenga i les llavors a la massa, tornant a pastar uns cinc minuts.
La posem al motlle, pinzellem per sobre amb una mica de llet i enfornem uns 45 minuts o fins que el veiem cuit.
Desemmotllem i posem el pa sobre una reixa perquè es refredi.
Com sempre, posem al forn una safata amb pedres volcàniques a la part de baix i en el moment d'enfornar les mullem amb un got d'aigua perquè hi facin vapor. 
Després baixem la temperatura uns 10º.

Us convido a començar el dia esmorzant una llesca del nostre pa, amb mantega i sucre, com ens agrada. Mentre Bread ens xiuxiuegen a cau d'orella If. Segur que d'aquesta manera tot sortirà bé la resta de la jornada. Tot.

3 comentaris:

  1. Un dia que comença amb aquest pà solament pot ser bó. Mira que ens agraden els pans de carbassa però aquest any estàn tardant les carbasses al pagès on anem i encara no n'he preparat cap... però demà comencen les vacances i segur que en prepararem un ben bó avec la nina :o) Tant bó com el teu...
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Aquesta setmana el faig.
    Espero que em quedi tant maco i tant bo com a tu.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina foto tan maca del pà!!!!! M'agrada!!! Ara me'n pendria una bona llesca amb oli per esmortzar!
    Fantàstic!

    ResponElimina