Potser ens direu que fins quan farem receptes amb carabassa i us responem que ens queden unes quantes, per la qual cosa no li dedicarem un dia sinó un mes. Avui que és el Dia Mundial del Pa (#wbd2014), la cita anual del món bloguer, ho volem celebrar amb una recepta que fem per primera vegada que no ens ha decebut. Això de fer el pa a casa és agafar-hi el punt i començar a fer-ne. No passa res si els primers no surten com voldríem, ja vindran els bons.
També cal tenir uns estris que ens ajudin a manejar-nos a l'hora de cuinar. Aquest cop emprem el Kit Panera i el Pa de Motlle, ambdós de la casa Lékué. Ens ho posen fàcil.
Necessitarem:
- 250 g de carabassa neta
- 500 g de farina
- 15 g de llevat fresc
- 2 cullerades soperes de llet tèbia
- 100 g de sucre
- 1 cullerada (cafè) de sal fina
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 1 got d'aigua tèbia
- 20 g de llavors de gira-sol
- 1 cullerada sopera d'orenga
Farem:
Bullim la carabassa en aigua fins que sigui tova, escorrem i fem un puré.
La posem a la panera on anirem afegint la farina, tot pastant.
Desfem el llevat a la llet tèbia i l'afegim a la massa.
Hi anirem ajuntant l'aigua, el sucre, la sal i la mantega.
Treballem la massa amb la cullera i pastem durant uns 15 minuts.
Si veiem que no agafa podem anar afegint una mica de farina perquè quedi amb cos, de mica en mica per a no passar-nos.
Fem una bola, l'enfarinem i la deixem dins la panera tancada, en un lloc sense corrents, durant la nit.
Escalfem el forn a 200º.
Afegim l'orenga i les llavors a la massa, tornant a pastar uns cinc minuts.
La posem al motlle, pinzellem per sobre amb una mica de llet i enfornem uns 45 minuts o fins que el veiem cuit.
Desemmotllem i posem el pa sobre una reixa perquè es refredi.
Com sempre, posem al forn una safata amb pedres volcàniques a la part de baix i en el moment d'enfornar les mullem amb un got d'aigua perquè hi facin vapor.
Després baixem la temperatura uns 10º.
Us convido a començar el dia esmorzant una llesca del nostre pa, amb mantega i sucre, com ens agrada. Mentre Bread ens xiuxiuegen a cau d'orella If. Segur que d'aquesta manera tot sortirà bé la resta de la jornada. Tot.
Un dia que comença amb aquest pà solament pot ser bó. Mira que ens agraden els pans de carbassa però aquest any estàn tardant les carbasses al pagès on anem i encara no n'he preparat cap... però demà comencen les vacances i segur que en prepararem un ben bó avec la nina :o) Tant bó com el teu...
ResponEliminaPetons,
Palmira
Aquesta setmana el faig.
ResponEliminaEspero que em quedi tant maco i tant bo com a tu.
Petons.
Quina foto tan maca del pà!!!!! M'agrada!!! Ara me'n pendria una bona llesca amb oli per esmortzar!
ResponEliminaFantàstic!