Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 21 d’octubre del 2014

Gelat amb moniato confitat {i aroma de llimona}


Sembla que l'estiu ens vol deixar però es resisteix. Que el gelat només és per a quan fa calor? No. Vindran temperatures baixes i a l'hivern amb unes profiteroles o un cóc també fa el seu paper. Així que aprofitant els moniatos que tenim d'enguany en farem un de cremós que arrodonirà qualsevol àpat. 
Per a unes 15 terrines petites,

Necessitarem:
 - 1 litre de nata líquida per a muntar
 - 8 rovells d'ou
 - 250 g de sucre
 -1 xic de sal
 - 2 cullerades soperes d'aroma de llimona
 - 200 g de moniato pelat i tallat a daus
 - 50 g de sucre
 - 50 g d'aigua

Farem:
Aquest gelat el faig amb la geladora de la Kitchenaid, però si teniu un altre model la podreu adaptar.
En un cassó escalfarem, tot remenant, 400 ml de nata fins que estigui ben calenta però sense que arribi a bullir.
Reservem.
En el bol de la batedora barregem els rovells i el sucre, amb les varetes a velocitat 2 i durant uns 30 segons, o fins que s'espesseixi una mica.
Sense modificar la velocitat anirem afegint la nata que hem escalfat.
Ara aboquem la barreja en una cassola i courem, com si féssim una crema, fins que es facin bombolletes per la vora sense que arribi a bullir.
Seguidament ho posem en un bol més gran, ja fora del foc, afegim 600 ml de nata, l'aroma de llimona i la sal, tot ben remenat.
Tapem i ho posem al frigorífic durant tota la nit, com a mínim 8 hores, perquè quedi ben fred.
Per a confitar el moniato farem un almívar amb sucre i la mateixa quantitat d'aigua.
Quan s'hagi desfet el sucre hi afegirem el moniato tallat a dauets i deixem que es cogui uns 3 minuts, tot remenant perquè no s'aferri i ho deixem refredar.
No patiu si queda dur amb el sucre, ho trenqueu amb una massa de morter a trossets petits.
Muntem el bol de la geladora i la barreta de transmissió.
Aboquem la crema i deixem que es faci a velocitat 1 durant uns 15/20 minuts, o fins que aconseguim la textura desitjada.
Quan faltin uns 5 minuts hi afegim el moniato confitat.
Ho posem en terrines individuals o un recipient hermètic.
Cullerada que va, cullerada que ve, el gelat s'acaba i Andrew Bird ens diu Oh no! Nosaltres també ho pensem...

5 comentaris:

  1. Amb aquest gelat a taula ja podem dir que visqui la tardor!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Amb aquesta calor per tots Sants, en lloc de fer moniatos al forn segur que ens vindrà mes de gust aquest geladet amb el moniato confitat.
    Te molt bona pinta aquest gelat.
    Petons Nani.

    ResponElimina
  3. Doncs aquest any el gelat per la Castanyada em sembla que serà d'allò més apropiat. I això del moniato confitat m'ha robat el cor. Deliciós. Petons.

    ResponElimina
  4. Quants contrastos en aquest gelat! Molt original, i molt de temporada!
    Marta

    ResponElimina
  5. Jo`sòc de gelats tot l'any... i aquesta proposta es prou interesant a més de ser de temporada. Bona idea, que de bon segur probaré, m'ha agradat la idea de fer aquets bocins dolços de moniato.

    ResponElimina