Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 15 de febrer de 2016

Pa de pessic de mantega {i farina de garrofa}


Fa uns dies em varen regalar un nou motlle per a fer pastissos individuals. Moltes gràcies Gemma! La veritat és que el vaig trobar molt bonic i el volia estrenar com més aviat millor. L'envoltori portava una recepta de pa de pessic de mantega i jo li he afegit farina de garrofa que li dóna un gust de xocolata sense embafar (m'agrada aquesta farina: aquí teniu una clotxa feta amb ella). Com que li queda un buit a dalt per a omplir, li posem xocolata desfeta on suquem les primeres maduixes que hem comprat enguany. Bo, fàcil i que pot complaure el paladar més exigent.
Per a sis unitats, 

Necessitarem:
 - 100 g de farina
 - 40 g de farina de garrofa
 - 110 g de sucre
 - 1 1/2 cullerada (cafè) de llevat químic
 - 1/4 de cullerada (cafè) de sal
 - 1/2 de cullerada (cafè) de canyella
 - 60 g de mantega en pomada
 - 1/2 tassa de llet
 - 1 ou
 - 50 g de peta crispies xoco (optatiu)
 - maduixots
 - xocolata desfeta

Farem:
Posem el forn a escalfar a 175º C.
Untem el motlle amb mantega i l'enfarinem. 
La veritat és que jo he usat l'esprai antiadherent que tinc, perquè no volia que la farina embrutés els pastissos.
En un bol gran barregem els ingredients, excepte els maduixots i la xocolata desfeta, i batem durant uns tres minuts.
Repartim la pasta uniformement en els motlles, tractant de no fer-ho més de 3/4 per a evitar que vessin.
Enfornem i deixem coure entre 18 i 20 minuts.
Un cop cuits deixem refredar uns deu minuts encara dins el motlle i després els tombem damunt d'una reixa fins que es refredin del tot.
Els podem omplir amb crema o amb xocolata desfeta com ho hem fet nosaltres.
Suquem amb els maduixots. 

Muriel, Seguirem somniantSopa de Cabra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada