Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 de febrer de 2016

Lemon meringue pie {recordant Mildred Pierce}


M'agraden les sèries de televisió americanes. No és la primera vegada que ho dic. I fa uns anys vaig seguir una que em va agradar força: Mildred Pierce. Una minisèrie interpretada per Kate Winslet, en una adaptació d'una novel·la de James M. Cain, on una dona separada del seu marit lluita per tirar endavant les seves dues filles a l'època de la Gran Depressió. Em va quedar gravada la imatge del pastís que feia només començar el primer capítol i que avui cuinarem: el lemon meringue pie.
La recepta la trec del llibre La melmelada a la cuina, de Cossetània Edicions, de la Mireia Jordana, la Bet Carbonell i jo (les fotografies són meves). Aquest llibre parla de la utilitat de la melmelada en diverses receptes. Així que avui fem el Pastís de llima merengada de la pàg. 171. El resultat el podreu comprovar fent-lo. Molt bo.

Necessitarem:
 - 250 g de melmelada de llima
 - 4 ous a temperatura ambient
 - 300 g de mantega a daus
 - 250 de sucre
 - 1 làmina de pasta brisa
Farem:
Folrem amb la pasta un motlle de pastís de 26 centímetres.
Hi posem paper sulfurat al damunt i uns quants cigrons secs perquè facin pes i no s'infli.
Preescalfem el forn a 180º C i coem la pasta 18 minuts.
La traiem del forn i retirem el paper i els cigrons.
La tornem a posar al forn 7 minuts més, la retirem i la deixem refredar.
Separem les clares dels rovells.
En un cassó, posem els rovells i la melmelada, dau a dau, remenant amb unes varetes fins a obtenir una crema homogènia i espessa.
Omplim amb la crema de llima la base del pastís i el posem a la nevera.
Muntem les clares, amb les varetes elèctriques, a mitja potència, i hi anem afegint la meitat del sucre. I després, a potència màxima, la resta del sucre.
Posem la merenga en una mànega pastissera i la repartim de forma decorativa sobre el pastís.
El gratinem fins que es dauri.

Preparem un te floral i el servim amb un tros de pastís.

SheShe & Him.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada