Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 3 de maig de 2016

Arròs amb bròquil i magret d'ànec {segona versió}


Fa dos anys ja vàrem fer aquest arròs amb un dels caldos Aneto, el que portava el sofregit de carn i verdures preparat per a paella de carn. Ara el tornem a cuinar però amb un sofregit de ceba confitada i emprem el caldo de pollastre, sí aquell que tots tenim al rebost per als dies que ens ve de gust, de manera inesperada, una sopa. O el tenim perquè senzillament ens agrada.
Aquest és l'arròs que vàrem cuinar al showcooking a l'estand de Caldos Aneto a Alimentaria 2016. Resulta bo, molt bo. De les dues versions d'aquest arròs em quedo amb les dues. Feu-les i veureu que tant una com l'altra són ben bones. Que resulti més o menys caldós dependrà de si hi afegim més caldo, al gust de cadascú. Per a tres persones,

Necessitarem:
 - 1 magret d'ànec
 - 200 g de floretes de bròquil
 - 2 cebes mitjanes
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 240 g d'arròs bomba

Farem:
Tallem les cebes picades molt finament i les enrossim en una paella amb oli d'oliva durant uns 40 minuts, a foc baix, fins que veiem que s'han daurat.
En una altra paella ben calenta hi passem el magret tallat a dauets, sense oli perquè per si sol deixa anar el seu propi greix, fins que també sigui daurat.
Seguidament afegim les floretes de bròquil, sense tronc, a la paella on tenim la ceba.
Salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts tot remenant.
Ajuntem el magret, el seu greix, l'arròs i que es cogui un parell de minuts fins que el veiem -l'arròs- transparent.
Ara ja hi podem abocar el caldo de pollastre, que haurem escalfat prèviament, i que es cogui a foc fort uns 10 minuts.
Passat aquest temps baixem el foc i que es cogui uns deu minuts més o fins que veiem que l'arròs és al punt.
Deixem reposar 3 minuts i servim.
Si el maridem amb un vi de la terra molt millor.

I'm not in love, Johnny Logan.

2 comentaris:

  1. Nani, un cop més em sembla que has clavat la recepta. I la música! Estic coneixent i redescobrint una pila de bona música ju tament amb els menjars.
    No podria dir què m'agrada més.
    Seguirem seguint-te, una abraçada.
    Montse, la veïna de l'àtic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse!
      Ja m'agrada veure't per aquí. Gràcies pel comentari. I si ara que farà bon temps fem un soparillo?
      Nani

      Elimina