Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 3 de maig del 2016

Arròs amb bròquil i magret d'ànec {segona versió}


Fa dos anys ja vàrem fer aquest arròs amb un dels caldos Aneto, el que portava el sofregit de carn i verdures preparat per a paella de carn. Ara el tornem a cuinar però amb un sofregit de ceba confitada i emprem el caldo de pollastre, sí aquell que tots tenim al rebost per als dies que ens ve de gust, de manera inesperada, una sopa. O el tenim perquè senzillament ens agrada.
Aquest és l'arròs que vàrem cuinar al showcooking a l'estand de Caldos Aneto a Alimentaria 2016. Resulta bo, molt bo. De les dues versions d'aquest arròs em quedo amb les dues. Feu-les i veureu que tant una com l'altra són ben bones. Que resulti més o menys caldós dependrà de si hi afegim més caldo, al gust de cadascú. Per a tres persones,

Necessitarem:
 - 1 magret d'ànec
 - 200 g de floretes de bròquil
 - 2 cebes mitjanes
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 240 g d'arròs bomba

Farem:
Tallem les cebes picades molt finament i les enrossim en una paella amb oli d'oliva durant uns 40 minuts, a foc baix, fins que veiem que s'han daurat.
En una altra paella ben calenta hi passem el magret tallat a dauets, sense oli perquè per si sol deixa anar el seu propi greix, fins que també sigui daurat.
Seguidament afegim les floretes de bròquil, sense tronc, a la paella on tenim la ceba.
Salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts tot remenant.
Ajuntem el magret, el seu greix, l'arròs i que es cogui un parell de minuts fins que el veiem -l'arròs- transparent.
Ara ja hi podem abocar el caldo de pollastre, que haurem escalfat prèviament, i que es cogui a foc fort uns 10 minuts.
Passat aquest temps baixem el foc i que es cogui uns deu minuts més o fins que veiem que l'arròs és al punt.
Deixem reposar 3 minuts i servim.
Si el maridem amb un vi de la terra molt millor.

I'm not in love, Johnny Logan.

2 comentaris:

  1. Nani, un cop més em sembla que has clavat la recepta. I la música! Estic coneixent i redescobrint una pila de bona música ju tament amb els menjars.
    No podria dir què m'agrada més.
    Seguirem seguint-te, una abraçada.
    Montse, la veïna de l'àtic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse!
      Ja m'agrada veure't per aquí. Gràcies pel comentari. I si ara que farà bon temps fem un soparillo?
      Nani

      Elimina