Fa dos anys ja vàrem fer aquest arròs amb un dels caldos Aneto, el que portava el sofregit de carn i verdures preparat per a paella de carn. Ara el tornem a cuinar però amb un sofregit de ceba confitada i emprem el caldo de pollastre, sí aquell que tots tenim al rebost per als dies que ens ve de gust, de manera inesperada, una sopa. O el tenim perquè senzillament ens agrada.
Aquest és l'arròs que vàrem cuinar al showcooking a l'estand de Caldos Aneto a Alimentaria 2016. Resulta bo, molt bo. De les dues versions d'aquest arròs em quedo amb les dues. Feu-les i veureu que tant una com l'altra són ben bones. Que resulti més o menys caldós dependrà de si hi afegim més caldo, al gust de cadascú. Per a tres persones,
Necessitarem:
- 1 magret d'ànec
- 200 g de floretes de bròquil
- 2 cebes mitjanes
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- 240 g d'arròs bomba
- 1 bric de caldo Aneto de pollastre
Farem:
Tallem les cebes picades molt finament i les enrossim en una paella amb oli d'oliva durant uns 40 minuts, a foc baix, fins que veiem que s'han daurat.
En una altra paella ben calenta hi passem el magret tallat a dauets, sense oli perquè per si sol deixa anar el seu propi greix, fins que també sigui daurat.
Seguidament afegim les floretes de bròquil, sense tronc, a la paella on tenim la ceba.
Salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts tot remenant.
Ajuntem el magret, el seu greix, l'arròs i que es cogui un parell de minuts fins que el veiem -l'arròs- transparent.
Ara ja hi podem abocar el caldo de pollastre, que haurem escalfat prèviament, i que es cogui a foc fort uns 10 minuts.
Passat aquest temps baixem el foc i que es cogui uns deu minuts més o fins que veiem que l'arròs és al punt.
Deixem reposar 3 minuts i servim.
Si el maridem amb un vi de la terra molt millor.
I'm not in love, Johnny Logan.
Nani, un cop més em sembla que has clavat la recepta. I la música! Estic coneixent i redescobrint una pila de bona música ju tament amb els menjars.
ResponEliminaNo podria dir què m'agrada més.
Seguirem seguint-te, una abraçada.
Montse, la veïna de l'àtic
Hola Montse!
EliminaJa m'agrada veure't per aquí. Gràcies pel comentari. I si ara que farà bon temps fem un soparillo?
Nani