Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 26 de juliol de 2016

Pastís amb crosta de formatge parmesà {i sardines}


A casa som d'aprofitar-ho tot. No es llença res. I com que mengem amb productes de temporada i ara tenim les albergínies, els pebrots, els tomàquets i les cebes de l'hort a cor què vols, és l'hora de fer escalivada i de la manera més bona: a foc viu. Quan en fem sempre acaba sobrant una mica i avui l'aprofitem com a farciment d'un pastís amb crosta de formatge. A més hi podeu afegir tot allò que us agradi més.
Va, poseu-hi imaginació i feu-lo amb un farciment personalitzat. Per al motlle de la fotografia i que dóna per a quatre persones,

Necessitarem:
 - pebrot, albergínia, ceba i tomàquet (tot escalivat)
 - una llauna de sardines
 - olives negres sense pinyol
 - tàperes o tot allò que ens vingui de gust posar-hi
 - un ou
per a la crosta i en un motlle com el meu,
 - 300 g de farina
 - 200 g de mantega en pomada
 - 200 g de formatge parmesà ratllat

Farem:
Preparem la crosta pastant els ingredients i posant-la en un bol tapat amb film transparent i deixant-la al frigorífic durant una hora i mitja.
Passat el temps la dividim en dues parts i aplanem cada una amb un corró.
Una part va baix folrant el motlle i l'altre per sobre de tot el farcit.
Pintem amb ou per sobre, detall que a mi em va faltar per distreure'm amb una trucada i el vaig sense més.
Li posem una petita fumera al mig perquè tregui el vapor en coure's. 
La podeu fer amb paper alumini o amb un tros de la mateixa pasta.
La meva és molt original i la va comprar la meva amiga Teresa a Londres.
Tindrem el forn a 200ºC prèviament escalfat i enfornem durant uns 20 o 25 minuts, fins que la veieu daurada. 
La crosta queda molt cruixent.
A l'hora de servir podeu acompanyar amb un vi rosat que ara a l'estiu resulta d'allò més. En aquesta ocasió hem triat el Masia Freyé del Celler Domènech.Vidal, DO Penedès, fet amb Syrah Sumoll i com diu l'etiqueta és afruitat, golós i exòtic. 
Us puc ben dir que l'hem encertat de totes totes.
I continuem l'estiu...


4 comentaris:

  1. Bonisim. Sem'ocorreig amb anxoves? M'encanta la escalivada amb anxoves i m'estàs donant ideas.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu,
      Amb anxoves i amb tot allò que et vingui al cap...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. No acabo d'entendre, els ingredients vegetals, o no, els posem dins la crosta després de coure aquesta, o es posa tot al forn, crosta i farciment?

    ResponElimina
  3. Hola Sara,
    Una part de la pasta la posem al motlle i a sobre el farciment. Després ho recobrim amb l'altre part de massa per sobre i al forn. Mira't la foto del pastís amb el farciment i després el veuràs cobert.
    Bon estiu!
    Nani

    ResponElimina