Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 22 de juliol de 2016

Una bruixa bona {ens porta un Tortell de Tarragona}


Oh, l'estiu és l'estiu. Fa calor i no tenim massa temps per a cuinar i tampoc ganes de fer-ho. I no passa res: una bona amanida de tomàquet amb ceba i olives amanida amb un bon oli d'oliva resulta superba. I què em dieu d'una ensaladilla russa feta abans de marxar a la platja i que trobem al frigorífic  en arribar. O un pollastre a l'ast fet amb llenya. I tot acompanyat d'un vi blanc o rosat, no cal massa cosa més.
Però avui us deixem un tortell típic de Tarragona que no costa gens de fer i que podem menjar a qualsevol hora del dia. El cabell d'àngel és de casa i podeu trobar la recepta aquí. Les fotos són amb la meva bruixa particular, la Violeta. I la recepta la traiem de La melmelada a la cuina, de Cossetània Edicions, que vàrem fer la Bet Carbonell, la Mireia Jordana i jo, amb fotografies meves. Al llibre podeu trobar la recepta a la pàgina 38. Aquí jo introdueixo una petita modificació: els pinyons els poso dins junt amb les panses. També el versiono amb racions individuals i clavats amb uns punxons de fusta. Per a sis tortells petits,

Necessitarem:
 - 1 paquet de pasta de full rectangular
 - pinyons al gust
 - panses de raïm
 - 350 g de cabell d'àngel
 - sucre llustre

Farem:
Posem el forn a escalfar a 190ºC
Estirem la pasta en una superfície plana i la tallem en tres tires.
Farcim cada tira amb cabell d'àngel i la caragolem com si fos una ensaïmada.
Enfornem uns 30 minuts o fins que sigui rossa.
Abans de servir tirem pel damunt sucre llustre.
Acompanyem amb vi dolç fresc per als adults i amb un suc de fruita fet al moment per als petits.

Where or WhenBryan Ferry.

2 comentaris:

  1. Ai els dolços, qui s'hi pot resistir!
    Que gran la Violeta, es fan grans...
    Molts petonets i bon estiu!

    ResponElimina