Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 11 de juliol del 2016

Vinagreta {amb poma i vinagre de poma}


I a l'estiu poques complicacions a la cuina. Qualitat i senzillesa predomina. Un cop més la qüestió serà passar poc temps cuinat però posant imaginació. I així ho hem fet: una vinagreta gustosa que ens donarà varietat a l'hora d'amanir les verdures.
Com hem dit d'altres vegades, formem part del club de bloguers d'OleumFlumen, productes que, si volem fruir de bon gust, caldrà tenir-los a mà. El vinagre de poma és magnífic, i no exagero. Aquesta amanida no té cap secret i vosaltres hi podeu posar de part vostra. Au, vinga, us expliquem com l'hem fet.

Necessitarem:
 - l'enciam que més us agradi
 - pomes Granny smith
 - fruits secs
 - daus de formatge al gust
 - pipes de gira-sol
 - cireres
vinagreta,
 - 1/4 de poma pelada
 - 125 ml d'oli d'oliva verge extra Premium
 - 60 ml de vinagre de poma Summum
 - sal i pebre
 - 1 cullerada (cafè) de mostassa a la mel

Farem:
Rentem els enciams, escorrem i reservem.
Preparem la vinagreta a la batedora, posant al got la poma, l'oli, el vinagre, un xic de sal i pebre i la mostassa, deixant la salsa ben fina.
Muntem l'amanida amb l'enciam, poma tallada a daus, formatge tallat igualment a daus, les llavors de gira-sol per sobre, avellanes i unes cireres que li donen un punt diferent a les olives.
Amanim amb la vinagreta i servim.
I continuem gaudint de l'estiu amb un bon llibre per a distreure'ns.

Lady, lady, lady, de Flashdance, Joe Bean Esposito.

4 comentaris:

  1. Nani, cada entrada teva em sap a vacances i bons moments compartits :) Tot i que estiguem lluny!
    Però tens tota la raó, aquests vinagres de qualitat poden donar molt joc a la nostra cuina d'estiu!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira, moltes gràcies per less teves paraules sempre tan ben rebudes!

      Elimina