Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 26 de juliol del 2016

Pastís amb crosta de formatge parmesà {i sardines}


A casa som d'aprofitar-ho tot. No es llença res. I com que mengem amb productes de temporada i ara tenim les albergínies, els pebrots, els tomàquets i les cebes de l'hort a cor què vols, és l'hora de fer escalivada i de la manera més bona: a foc viu. Quan en fem sempre acaba sobrant una mica i avui l'aprofitem com a farciment d'un pastís amb crosta de formatge. A més hi podeu afegir tot allò que us agradi més.
Va, poseu-hi imaginació i feu-lo amb un farciment personalitzat. Per al motlle de la fotografia i que dóna per a quatre persones,

Necessitarem:
 - pebrot, albergínia, ceba i tomàquet (tot escalivat)
 - una llauna de sardines
 - olives negres sense pinyol
 - tàperes o tot allò que ens vingui de gust posar-hi
 - un ou
per a la crosta i en un motlle com el meu,
 - 300 g de farina
 - 200 g de mantega en pomada
 - 200 g de formatge parmesà ratllat

Farem:
Preparem la crosta pastant els ingredients i posant-la en un bol tapat amb film transparent i deixant-la al frigorífic durant una hora i mitja.
Passat el temps la dividim en dues parts i aplanem cada una amb un corró.
Una part va baix folrant el motlle i l'altre per sobre de tot el farcit.
Pintem amb ou per sobre, detall que a mi em va faltar per distreure'm amb una trucada i el vaig sense més.
Li posem una petita fumera al mig perquè tregui el vapor en coure's. 
La podeu fer amb paper alumini o amb un tros de la mateixa pasta.
La meva és molt original i la va comprar la meva amiga Teresa a Londres.
Tindrem el forn a 200ºC prèviament escalfat i enfornem durant uns 20 o 25 minuts, fins que la veieu daurada. 
La crosta queda molt cruixent.
A l'hora de servir podeu acompanyar amb un vi rosat que ara a l'estiu resulta d'allò més. En aquesta ocasió hem triat el Masia Freyé del Celler Domènech.Vidal, DO Penedès, fet amb Syrah Sumoll i com diu l'etiqueta és afruitat, golós i exòtic. 
Us puc ben dir que l'hem encertat de totes totes.
I continuem l'estiu...


4 comentaris:

  1. Bonisim. Sem'ocorreig amb anxoves? M'encanta la escalivada amb anxoves i m'estàs donant ideas.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu,
      Amb anxoves i amb tot allò que et vingui al cap...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. No acabo d'entendre, els ingredients vegetals, o no, els posem dins la crosta després de coure aquesta, o es posa tot al forn, crosta i farciment?

    ResponElimina
  3. Hola Sara,
    Una part de la pasta la posem al motlle i a sobre el farciment. Després ho recobrim amb l'altre part de massa per sobre i al forn. Mira't la foto del pastís amb el farciment i després el veuràs cobert.
    Bon estiu!
    Nani

    ResponElimina