A casa som d'aprofitar-ho tot. No es llença res. I com que mengem amb productes de temporada i ara tenim les albergínies, els pebrots, els tomàquets i les cebes de l'hort a cor què vols, és l'hora de fer escalivada i de la manera més bona: a foc viu. Quan en fem sempre acaba sobrant una mica i avui l'aprofitem com a farciment d'un pastís amb crosta de formatge. A més hi podeu afegir tot allò que us agradi més.
Va, poseu-hi imaginació i feu-lo amb un farciment personalitzat. Per al motlle de la fotografia i que dóna per a quatre persones,
Va, poseu-hi imaginació i feu-lo amb un farciment personalitzat. Per al motlle de la fotografia i que dóna per a quatre persones,
Necessitarem:
- pebrot, albergínia, ceba i tomàquet (tot escalivat)
- una llauna de sardines
- olives negres sense pinyol
- tàperes o tot allò que ens vingui de gust posar-hi
- un ou
per a la crosta i en un motlle com el meu,
- 300 g de farina
- 200 g de mantega en pomada
- 200 g de formatge parmesà ratllat
Farem:
Preparem la crosta pastant els ingredients i posant-la en un bol tapat amb film transparent i deixant-la al frigorífic durant una hora i mitja.
Passat el temps la dividim en dues parts i aplanem cada una amb un corró.
Una part va baix folrant el motlle i l'altre per sobre de tot el farcit.
Pintem amb ou per sobre, detall que a mi em va faltar per distreure'm amb una trucada i el vaig sense més.
Li posem una petita fumera al mig perquè tregui el vapor en coure's.
La podeu fer amb paper alumini o amb un tros de la mateixa pasta.
La meva és molt original i la va comprar la meva amiga Teresa a Londres.
Tindrem el forn a 200ºC prèviament escalfat i enfornem durant uns 20 o 25 minuts, fins que la veieu daurada.
La crosta queda molt cruixent.
A l'hora de servir podeu acompanyar amb un vi rosat que ara a l'estiu resulta d'allò més. En aquesta ocasió hem triat el Masia Freyé del Celler Domènech.Vidal, DO Penedès, fet amb Syrah Sumoll i com diu l'etiqueta és afruitat, golós i exòtic.
Us puc ben dir que l'hem encertat de totes totes.
I continuem l'estiu...
Como una onda -Zen e surfismo-, Lulu Santos.
Bonisim. Sem'ocorreig amb anxoves? M'encanta la escalivada amb anxoves i m'estàs donant ideas.
ResponEliminaPetons
Hola Manu,
EliminaAmb anxoves i amb tot allò que et vingui al cap...
Una abraçada,
Nani
No acabo d'entendre, els ingredients vegetals, o no, els posem dins la crosta després de coure aquesta, o es posa tot al forn, crosta i farciment?
ResponEliminaHola Sara,
ResponEliminaUna part de la pasta la posem al motlle i a sobre el farciment. Després ho recobrim amb l'altre part de massa per sobre i al forn. Mira't la foto del pastís amb el farciment i després el veuràs cobert.
Bon estiu!
Nani