Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 30 de juny del 2016

Fruita al forn {amb gelat de iogurt La Fageda}


Un cop més hem arribat a l'estiu i la Violeta torna a ser per casa moltes estones. I ella, a l'hora de menjar gelat no té problema però segons quina fruita arronsa el nas.
Ara, si la preparem rostida al forn, espera amb delit que surti i se la menja sense problema. Així, que si voleu que els nanos se la mengin en un tres i no res, la prepareu així i llestos. 

Necessitarem:
 - la fruita que ens vingui de gust. Jo hi he posat albercocs, fruits vermells, figues, préssecs, nectarines i prunes.
 - herbes: farigola, menta, alfàbrega, romaní, espígol o qualsevol altre, però no n'abuseu que li trauria el perfum natural de la fruita
 - un bon oli d'oliva verge extra
 - sucre morè
 - gelat de iogurt natural La Fageda

Farem:
Escalfem el forn a 190º C.
Rentem i netegem la fruita i la partim per la meitat, posant-la en una safata de forn.
Posem les herbes per sobre, amanim amb l'oli i empolvorem sucre morè.
Enfornem i deixem uns 45 minuts o fins que la veiem marcida.
Servim amb un bon gelat que en aquest cas és el de La Fageda, de iogurt natural.
Mireu la cara de felicitat de qui s'ho menja.
Ara us toca a vosaltres, amb la vostra imaginació posant els fruits que més us agradin, a fer una bona safata i enfornar-la.
Bon estiu!



11 comentaris:

  1. Nani, com m'agrada aquesta recepta! Fruita al forn i amb herbes aromàtiques. Lo mas de lo mas. Sensacional. Pots estar segura que me posaré las pilas i amb iogurt. Si,si!!!
    Petons i bon estiu a tots😘😘😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu,
      Sí, resulta una delícia. I amb gelat, encara més. Trobo que vaig abusar de romaní i em va faltar més alfàbrega.
      Bon estiu!
      Nani

      Elimina
  2. Fruites, forn, aromàtiques i una nena ben maca, no hi ha millor manera de gaudir de l'estiu!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Igual que la teva rosseta, la Violeta es fa gran per moments...
      Bon estiu!
      Nani

      Elimina
  3. quina delícia, la recepta i les fotografies ;))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ruth,
      A l'estiu qualsevol plat fer amb fruits de la temporada triomfa a taula.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  4. ¡Hola, Nani! ¡Me encanta tu blog! Ya te contaré cuando haga alguna receta, me parecen todas muy buenas. Y las fotos son preciosas, ¡eres una artista! Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Quina pinta fan aquestes copes!! Ho provaré!!petons

    ResponElimina
  6. Molt bona idea, el fer la fruita al forn.
    No se m'hages acudit.
    Petons Nani i bon estiu.

    ResponElimina