Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 2 de juny del 2016

Pappardelle amb sobrassada i mel {ummmm}


Feia temps que volia fer el plat que us porto avui: pasta amb sobrassada i mel. Sembla que la combinació ve de temps remots i resulta una barreja deliciosa. Contrastos de dolç i salat que el paladar agraeix.
Així que sense més parlament ens hi posem i us donem la recepta. Per a quatre racions,

Necessitarem:
 - 280 g de pappardelle
 - 1 ceba
 - 1 pebrot vermell
 - 200 g de sobrassada 
 - sal i pebre
 - pebre vermell picant
 - mel
 - 50 g de parmesà en làmines
 - 50 g de dauets de pernil salat
 - oli d'oliva verge extra
 - 200 ml d'aigua 

Farem:
En una paella amb oli d'oliva ofeguem la ceba i el pebrot, ambdós tallats finament, durant un quart d'hora a foc baix.
Seguidament hi afegim la sobrassada i hi aboquem l'aigua, deixant-ho coure uns deu minuts més, també a foc sense ànima.
Salpebrem i hi posem un polsim de pebre vermell, al gust, i ho triturem amb la batedora deixant que quedi una mica espessa, no massa fina.
Bullim la pasta amb força aigua i sal i escorrem.
La servim amb la salsa per sobre, guarnint amb dauets de pernil salat, mel i làmines de parmesà.
Hem aprofitat l'ocasió per a maridar el plat amb un vi blanc ben sorprenent: Fragància de Marta, del Celler Ramon Canals de la DO Penedès i que resulta un vi delicat. 
La bona companyia feia la resta.

Throw it awayAbbey Lincoln.

6 comentaris:

  1. Mai he provat aquesta combinació amb la pasta, pero està clar que no pot fallar, un bon sofregit i aquesta salsa i deliciós. Quina bona pinta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia,
      Al plat queda ben bonic i bo. Resulta una bona combinació, sense abusar de la mel...
      Gràcies per passar per aquí!
      Nani

      Elimina
  2. M'encanta la combinació. La mel i la sobrassada l'havia fet servir en entrants, però amb pasta.... m'encanta. Això va a parar al tàper si o sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marga!
      A veure si t'agrada, ja em diràs.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  3. Pasta que sempre ve de gust i aquest vi que conec i tens raó, ve de gust!

    ResponElimina
  4. Increíble recepte per deleitar-mos.

    Salutacions :)

    ResponElimina