Feia temps que volia fer el plat que us porto avui: pasta amb sobrassada i mel. Sembla que la combinació ve de temps remots i resulta una barreja deliciosa. Contrastos de dolç i salat que el paladar agraeix.
Així que sense més parlament ens hi posem i us donem la recepta. Per a quatre racions,
Així que sense més parlament ens hi posem i us donem la recepta. Per a quatre racions,
Necessitarem:
- 280 g de pappardelle
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 200 g de sobrassada
- sal i pebre
- pebre vermell picant
- mel
- 50 g de parmesà en làmines
- 50 g de dauets de pernil salat
- oli d'oliva verge extra
- 50 g de dauets de pernil salat
- oli d'oliva verge extra
- 200 ml d'aigua
Farem:
En una paella amb oli d'oliva ofeguem la ceba i el pebrot, ambdós tallats finament, durant un quart d'hora a foc baix.
Seguidament hi afegim la sobrassada i hi aboquem l'aigua, deixant-ho coure uns deu minuts més, també a foc sense ànima.
Salpebrem i hi posem un polsim de pebre vermell, al gust, i ho triturem amb la batedora deixant que quedi una mica espessa, no massa fina.
Bullim la pasta amb força aigua i sal i escorrem.
La servim amb la salsa per sobre, guarnint amb dauets de pernil salat, mel i làmines de parmesà.
Hem aprofitat l'ocasió per a maridar el plat amb un vi blanc ben sorprenent: Fragància de Marta, del Celler Ramon Canals de la DO Penedès i que resulta un vi delicat.
La bona companyia feia la resta.
Throw it away, Abbey Lincoln.
Mai he provat aquesta combinació amb la pasta, pero està clar que no pot fallar, un bon sofregit i aquesta salsa i deliciós. Quina bona pinta!!!
ResponEliminaHola Mireia,
EliminaAl plat queda ben bonic i bo. Resulta una bona combinació, sense abusar de la mel...
Gràcies per passar per aquí!
Nani
M'encanta la combinació. La mel i la sobrassada l'havia fet servir en entrants, però amb pasta.... m'encanta. Això va a parar al tàper si o sí.
ResponEliminaHola Marga!
EliminaA veure si t'agrada, ja em diràs.
Una abraçada,
Nani
Pasta que sempre ve de gust i aquest vi que conec i tens raó, ve de gust!
ResponEliminaIncreíble recepte per deleitar-mos.
ResponEliminaSalutacions :)