Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 22 de juny de 2016

Lassi de mango {un batut de l'Índia}


Som a l'estiu. Viurem a l'aire lliure i menjarem bé, però d'una manera més informal segons els dies per si volem anar a la platja, d'excursió a la muntanya o a la piscina. Una de les formes més fresques d'arrodonir els àpats serà fent-ho com els indis: preparant-nos un lassi, que és un batut o smoothie refrescant, que beuen per a acompanyar les menges.
No és massa dolç, però el podrem fer com ens vingui més de gust. Hi posem imaginació i fem la combinació més adient. I com que porta fruita, no caldrà que pensem en les postres. O sigui, fa calor i ens podem relaxar quan ens convingui. Aquest lassi de mango el posarem en un termos si volem anar de pícnic. L'entrepà que hem preparat és de pa de pita farcit amb un fricandó de gall dindi amb curri. Us hi apunteu? Per a dues persones,

Necessitarem:
 - un mango ben madur
 - 2 iogurts grecs
 - 1 cullerada (cafè) de curri o de canyella, o de l'espècie que més us agradi, que també pot ser garam masala o cardamom
 - 150 g d'aigua fresca (si aneu d'excursió la podeu substituir per glaçons de gel triturats)
 - 1 cullerada sopera rasa de sucre
 - uns brins de safrà

Farem:
Pelem el mango i el trossegem, deixant-lo al congelador un parell d'hores.
Posem els glaçons al got de la batedora el mango, els iogurts, l'aigua o glaçons, el sucre i les espècies.
Triturem ben fi.
El beurem mentre mengem.
Un costum de la cultura índia que ara s'escau molt bé.
Bon estiu!

La bicicleta, Shakira & Carlos Vives

4 comentaris:

  1. Nani, quant m'agraden aquestes receptes que et permeten viatjar però sense sortir de casa...
    Una abraçada ben forta, pensem molt sovint en vosaltres!
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, ha passat l'estiu i hem de començar a cuinar de tardor!

      Elimina
  2. Un estiu que s'encetava i que ja és a la meitat...ai el temps!
    Però ara és quan hi estem immersos i aquests gustos ens vénen més de gust!

    ResponElimina