Fa un temps ens van portar un paquet de pasta de Nàpols. Eren quatre caccavelle, petxines, de pasta. No sabíem com preparar-les i l'altre dia mirant un llibre antic de bacallà vam veure una beixamel que havia d'estar força bé.
Mans a la cuina, ens hi vam posar i aquí la teniu. Senzilla i sense complicacions. L'única diferència serà que si no teniu la pasta, la podreu posar en quatre petxines de closca o de ceràmica. Per a quatre racions,
Mans a la cuina, ens hi vam posar i aquí la teniu. Senzilla i sense complicacions. L'única diferència serà que si no teniu la pasta, la podreu posar en quatre petxines de closca o de ceràmica. Per a quatre racions,
Necessitarem:
- 4 petxines de closca gran o de ceràmica
- 150 g de bacallà sense pell ni espines i dessalat
- 2 cullerades soperes de farina
- 2 cullerades soperes de mantega
- 500 ml de llet
- 20 g de rossinyols deshidratats
- sal, pebre, nou moscada
- 2 cullerades soperes de julivert
- formatge parmesà ratllat
- pa ratllat
Farem:
Remullem els bolets en llet unes cinc hores aproximadament.
Passat el temps, colem els bolets però reservant la llet per a fer una beixamel.
Per a fer la beixamel posem la mantega en una paella i afegim la farina, fent una pasta i anem abocant la llet fins que quedi espessa.
Salpebrem, ratllem nou moscada per sobre, afegim el julivert, una cullerada de parmesà i els rossinyols, tot donant una última remenada.
També hi posem el bacallà que haurem bullit en aigua un parell de minuts, colat i esmicolat amb una forquilla.
Repartim la beixamel a les petxines i empolvorem amb formatge i pa ratllat.
Ho posem a gratinar al forn fins que quedi una mica daurat.
Servim amb el vi que ens acompanyarà: un rosat que ens agrada molt, Les Sorts del Celler Masroig, de la DO Montsant. Delicat, suau i brillant color rosat.
I avui us proposo una música que segurament ha inspirat l'obra de Michael Nyman. Escolteu-la i ja em direu què us sembla. És una peça de l'any 1691 del compositor anglès Henry Purcell i interpretada pel contratenor alemany Andreas Scholl. Una meravella.
Una delícia i tens raó, sense moltes complicacions, la guardo!
ResponEliminaCom va tot? Moltes cirers?
Petonets.
Que bonisimes Nani!!! La recomanació del vi l'apunto. Petonets i a gaudir del cap de setmana!!
ResponElimina