Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de juny de 2016

Petxines de bacallà amb rossinyols {i un bon vi}


Fa un temps ens van portar un paquet de pasta de Nàpols. Eren quatre caccavelle, petxines, de pasta. No sabíem com preparar-les i l'altre dia mirant un llibre antic de bacallà vam veure una beixamel que havia d'estar força bé.
Mans a la cuina, ens hi vam posar i aquí la teniu. Senzilla i sense complicacions. L'única diferència serà que si no teniu la pasta, la podreu posar en quatre petxines de closca o de ceràmica. Per a quatre racions,

Necessitarem:
 - 4 petxines de closca gran o de ceràmica
 - 150 g de bacallà sense pell ni espines i dessalat
 - 2 cullerades soperes de farina
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 500 ml de llet
 - 20 g de rossinyols deshidratats
 - sal, pebre, nou moscada
 - 2 cullerades soperes de julivert
 - formatge parmesà ratllat
 - pa ratllat

Farem:
Remullem els bolets en llet unes cinc hores aproximadament.
Passat el temps, colem els bolets però reservant la llet per a fer una beixamel.
Per a fer la beixamel posem la mantega en una paella i afegim la farina, fent una pasta i anem abocant la llet fins que quedi espessa.
Salpebrem, ratllem nou moscada per sobre, afegim el julivert, una cullerada de parmesà i els rossinyols, tot donant una última remenada. 
També hi posem el bacallà que haurem bullit en aigua un parell de minuts, colat i esmicolat amb una forquilla.
Repartim la beixamel a les petxines i empolvorem amb formatge i pa ratllat.
Ho posem a gratinar al forn fins que quedi una mica daurat.
Servim amb el vi que ens acompanyarà: un rosat que ens agrada molt, Les Sorts del Celler Masroig, de la DO Montsant. Delicat, suau i brillant color rosat. 

I avui us proposo una música que segurament ha inspirat l'obra de Michael Nyman. Escolteu-la i ja em direu què us sembla. És una peça de l'any 1691 del compositor anglès Henry Purcell i interpretada pel contratenor alemany Andreas Scholl. Una meravella.

2 comentaris:

  1. Una delícia i tens raó, sense moltes complicacions, la guardo!
    Com va tot? Moltes cirers?
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Que bonisimes Nani!!! La recomanació del vi l'apunto. Petonets i a gaudir del cap de setmana!!

    ResponElimina