dijous, 2 de juny del 2016

Pappardelle amb sobrassada i mel {ummmm}


Feia temps que volia fer el plat que us porto avui: pasta amb sobrassada i mel. Sembla que la combinació ve de temps remots i resulta una barreja deliciosa. Contrastos de dolç i salat que el paladar agraeix.
Així que sense més parlament ens hi posem i us donem la recepta. Per a quatre racions,

Necessitarem:
 - 280 g de pappardelle
 - 1 ceba
 - 1 pebrot vermell
 - 200 g de sobrassada 
 - sal i pebre
 - pebre vermell picant
 - mel
 - 50 g de parmesà en làmines
 - 50 g de dauets de pernil salat
 - oli d'oliva verge extra
 - 200 ml d'aigua 

Farem:
En una paella amb oli d'oliva ofeguem la ceba i el pebrot, ambdós tallats finament, durant un quart d'hora a foc baix.
Seguidament hi afegim la sobrassada i hi aboquem l'aigua, deixant-ho coure uns deu minuts més, també a foc sense ànima.
Salpebrem i hi posem un polsim de pebre vermell, al gust, i ho triturem amb la batedora deixant que quedi una mica espessa, no massa fina.
Bullim la pasta amb força aigua i sal i escorrem.
La servim amb la salsa per sobre, guarnint amb dauets de pernil salat, mel i làmines de parmesà.
Hem aprofitat l'ocasió per a maridar el plat amb un vi blanc ben sorprenent: Fragància de Marta, del Celler Ramon Canals de la DO Penedès i que resulta un vi delicat. 
La bona companyia feia la resta.

Throw it awayAbbey Lincoln.

6 comentaris:

  1. Mai he provat aquesta combinació amb la pasta, pero està clar que no pot fallar, un bon sofregit i aquesta salsa i deliciós. Quina bona pinta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia,
      Al plat queda ben bonic i bo. Resulta una bona combinació, sense abusar de la mel...
      Gràcies per passar per aquí!
      Nani

      Elimina
  2. M'encanta la combinació. La mel i la sobrassada l'havia fet servir en entrants, però amb pasta.... m'encanta. Això va a parar al tàper si o sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marga!
      A veure si t'agrada, ja em diràs.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  3. Pasta que sempre ve de gust i aquest vi que conec i tens raó, ve de gust!

    ResponElimina
  4. Increíble recepte per deleitar-mos.

    Salutacions :)

    ResponElimina