Etiquetes

dilluns, 11 de desembre de 2017

Confit d'ànec amb peres {amb fruits secs i un bon vi recomanat}


Vénen festes. I no tothom té ganes d'entrar a la cuina i passar-s'hi hores. Fa uns dies, tot sopant amb les amigues, vam arribar a la conclusió que són molts dies de festa i el menjar ens fa trencar el cap per a veure què farem. Partint del punt que a casa ens agrada molt la compota que acostumem a fer per Nadal, faig una versió més senzilla i ràpida que també resulta d'allò més i que servirà per a acompanyar una cuixa de confit d'ànec de l'Empordà que compro ja cuita. L'acompanyarem amb un vi excel·lent.
El triat per aquest maridatge és el Vespres Vinyes Velles, un nom ben suggerent per a un vi i que és del Celler Josep Grau Viticultor de Marçà al Priorat, de la denominació d'origen Montsant. Un celler que practica una viticultura orgànica i lliure de pesticides i herbicides. De la fitxa tècnica del vi traiem que porta un 70% de Samsó i un 30% de Garnatxa negra, que proporciona frescor i volum en boca de manera elegant. De color cirera picota amb rivet violaci i que vaig comprovar quan un raig de sol el va traspassar. No us explico res més, l'heu de tastar.
De pas us parlo d'un dels llibres que em van caure per Sant Jordi, La Cata de Roald Dahl, de Nórdica de Libros. Molt fan d'aquest autor, us el recomano perquè es llegeix en menys d'una hora i porta unes il·lustracions d'Iban Barrenetxea que són una meravella, un magnífic treball gràfic per a invitar-nos a una misteriosa vetllada, on el vi se serveix per a un tast.
I ara comencem el plat.

Ingredients per persona:
 - 1 cuixa de confit d'ànec cuita
 - 1 pera Conference
 - prunes, orellanes d'albercoc, figues seques
 - 1 branca de canyella
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 2 cullerades soperes de ratafia
 - sal i pebre

Com el preparem:
Posem a estovar els fruits en una tassa amb aigua durant un parell d'hores.
Seguidament els posem en una paella, guardem l'aigua per si l'haguéssim d'afegir posteriorment, amb la mantega.
Afegim les peres tallades a làmines o a quarts.
Salpebrem discretament i afegim la branca de canyella.
Deixem que es vagin coent a foc tranquil durant uns vint minuts.
Reguem amb la ratafia que ho perfumarà.
Esperem que es cogui uns cinc minuts més.
Controlem que no es quedi sec i, si cal, hi afegim una mica d'aigua.
En una altra paella escalfem la cuixa confitada a foc amorós.
Servim muntant el plat amb la pera i els fruits.

The Carioca, The Flip Phillips Quartet, Flip Phillips, Tom Howard & Don MacLean

5 comentaris: