Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules Penedès per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 20 de juny de 2018

Enoturisme, un dia al Priorat


Si hi ha una comarca que pot presumir de no tenir semàfors i amb la qual la natura és generosa, aquesta és el Priorat. Practicar l'enoturisme o turisme enològic en aquest indret del nostre entorn, resulta gratificant tant per a la nostra salut física com la mental. Allí el temps agafa una altra dimensió. Si a més hi afegim visites culturals que ens ensenyen el nostre passat més recent resulta un luxe que tenim a tocar. Vaig gaudir molt de tot això fa uns dies gràcies a Lo Trio Lala Là.
Resulta que aquest trio el componen tres vinyaters que són uns bons amics als que els agrada donar a conèixer la seva terra tot mostrant el seu treball per el qual senten una gran passió. Són en Toni Romero del Celler Solà Classic de Bellmunt del Priorat, en Joan Pujades del Mas de la Caçadora, dels Guiamets i en Toni Osorio, que va començar la seva aventura del vi amb en Joan. Passar un dia amb ells em confirma un cop més que les persones que estan darrere dels vins et fan apreciar i estimar els seus productes d'una manera diferent. Quan parlen entre ells en clau de vi jo em perdo una mica, perquè els tecnicismes emprats no els sé desxifrar, però us puc garantir que de la manera com ho fan  i com s'escolten em demostren que només poden sortir uns vins d'allò més.
I així vàrem començar el dia esmorzant a la finca d'en Toni tot fent una tast dels seus vins in situ. Una injecció de natura amb només els sons dels ocells i del tractor que feinejava pujant i baixant per la muntanya. Escoltar com t'expliquen les malures que poden patir els ceps i com els combaten, fan pensar en els pares que cuiden els seus fills amb extrema delicadesa i de manera ecològica. Així produeixen com produeixen en terrenys de llicorella, amb uns marges que no havia vist mai.
Tot seguit una visita a les Mines de Bellmunt em va impactar: no hi havia anat mai i resulta una meravella amagada sota terra. Les explicacions donades per un audiovisual al principi et donen a entendre l'activitat minera del plom al Priorat i com influïa en la vida del poble. Baixar i veure les galeries on treballaven els miners resulta didàctic. Una visita més que recomanable.
Un tast de vins al celler d'en Joan del Mas de la Caçadora va resultar ben bé una experiència sensorial, amb vins que encara no s'han embotellat. I d'allí cap al Mas de Falset, de propietat de la seva família i en visita privada, on vàrem menjar una deliciosa clotxa que per si no sabeu què és us ho explico breument: partim un pa rodó per la meitat fent una espècie de barqueta a la qual li traurem la molla. L'omplirem amb arengada fregida o a la brasa feta a trossos i sense espina, escalivada i llonganissa.  Tot regat amb l'oli de l'escalivada. Amb amics a taula, fa de bon compartir un àpat que es menja a mossegades.
No cal dir que els vins eren excel·lents i que la gosseta Ila ens va guanyar per la seva simpatia.
Vull remarcar que no poso més fotografies a fi de deixar-vos l'efecte sorpresa del paisatge que podreu veure. El Priorat val una visita. I hi trobareu una bona oferta gastronòmica amb molts bons vins locals com els que us mostro aquí.

Corren, Gossos

6 comentaris:

  1. Quin dia més rodó començant-lo esmorzant una clotxa al bell mig del Priorat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nena, és que el Priorat val una visita sempre!

      Elimina
  2. Això si que és un gran lloc per visitar. Crec que els nostres millors records turístics van ser al Priorat, aquesta zona és magia pura!
    Bona revetlla!!!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vingueu hi anirem. Desitjo que també tinguéssis una bona revetlla, si és que a Paris en feu...
      Un petonàs.

      Elimina
  3. Genial !!, ja tenim excursió !! no sabia lo de les mines de Bellmunt del Priorat.

    Gràcies Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes, allà hi ha un tresor amagat sota terra.

      Elimina