Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 15 de juny de 2018

Us porto a l'hort, fem unes flors de carabassó farcides


De bon matí i l'endemà d'una tarda de pluja, on domina l'olor de terra humida que es barreja amb la flaire que deixen anar els diferents cultius, resulta un luxe passejar per l'hort i de pas collir allò que cuinaràs més tard. Dóna gust mirar les flors de l'hort en aquest temps. Els gira-sols estan magnífics. Encara no sé com assecarem les llavors ja que és la primera vegada que n'hem sembrat. Les patateres viuen al seu costat, aviat arribarà la seva recol·lecció i en tindrem per a uns mesos.
Les tomaqueres van endarrerides per la gran quantitat de pluja que  ha caigut aquesta primavera. Les seves flors grogues són diminutes però els fruits seran una delícia al seu moment. Els sèpals ja no creixeran més i és una gràcia veure els petitíssims tomàquets enganxats. Ja les espero amb moltes ganes. Un goig veure el seu procés de creixement, vaja, com tots els cultius que hi tenim: varien dia rere dia.  I què podem dir de la bajoquera. Unes petites orquídies donen pas a les bajoques que més tendres no poden ser. També hi tinc un petit verger amb herbes aromàtiques que replanto cada any. I ara toca menjar carabassons, que quan vénen ho fan a balquena i has de posar imaginació per a preparar-los de totes les maneres. Doncs així que avui farem les seves flors farcides que resulten molt gustoses. Em recorden la meva mare a qui li agradaven molt. Per a la recepta d'avui no us donaré quantitats, poseu els ingredients a ull, al vostre gust i segons la quantitat de flors.

Ingredients:
 - ceba 
 - all
 - carn picada
 - brandi
 - pa ratllat
 - ou
 - carabassons petits i les seves flors
 - formatge ratllat, el que més ens agradi
 - menta, orenga, alfàbrega
 - beixamel
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Com preparar-les:
Separem les flors dels carabassons i les rentem amb molta cura.
Hem de treure els pistils de les flors sense que es trenquin els pètals.
Rentem un dels carabassons.
Engeguem el forn a 180ºC.
Fem un sofregit en una paella posant oli d'oliva i ceba trossejada.
Quan estigui daurada hi posem la carn picada, un carabassó petit tallat a daus i l'all esmicolat.
Un cop cuit hi tirem un raig de brandi i deixem que s'evapori.
Salpebrem.
Ho aboquem tot en un bol i farem el farcit com si féssim pilota: hi afegim pa ratllat, un ou batut, una fulleta de menta, una d'orenga i una d'alfàbrega (tallades a trossets ben petits), unes cullerades de beixamel -n'havia reservat una mica del dia abans que havia fet macarrons- que amorosirà la massa i farcim les flors. Podeu substituir la beixamel per unes cullerades soperes de formatge fresc.
Les posem en una safata amb paper de forn.
Les empolvorem amb formatge ratllat i enfornem durant uns 15 minuts.

La setmana vinent arriba l'estiu i quina millor manera de donar-li la benvinguda amb una de les Quatre Estacions del gran compositor Antonio Vivaldi. L'heu sentit mai a ritme de tango? Us agradarà segur. Poseu el volum alt mentre m'acompanyeu entre les verdures i emocioneu-vos. Aquí la teniu,

Violin Concerto in G Minor, RV 315: L'estiu, Antonio Vivaldi per Sverre Indris Joner, Yuri Medianik & Emotion-Orchestra

8 comentaris:

  1. l'hort de la llum, de la vida, de la paciència... preciós. bon dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I vaig haver de replantar les herbes aromàtiques quan tu ja no hi eres...

      Elimina
  2. Una recepta bonissima y un hort preciós
    Petonets
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Rosa, espero un dia saber quina Rosa ets...
      Una abraçada.

      Elimina
    2. Jo crec que sé quina Rosa es :o)
      Quin hort Nani, estic desitjant poder visitar-lo aviat !
      Una abraçada ben forta!
      Palmira

      Elimina
    3. Palmira, ja saps que esperem la teva visita ben aviat.
      Una abraçada.

      Elimina
    4. No sabia que les flors del carbassó eren comestibles. És cert que l'hort és preciós i les fotos també.

      Bona revetlla. Un petonàs!!

      Elimina
    5. La meva mare sempre en feia. I són ben bones!

      Elimina