Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 27 de febrer de 2015

Bacallà amb tòfona {My favorite things II}


M'agraden els suplements dominicals dels diaris que compro. I ara m'agrada especialment el RAR del diari Ara. Fa uns diumenges, i com és habitual, aquest suplement portava una combinació de conceptes: d'Islàndia, de Björk, de petites debilitats tot fent un inventari de la cançó My favorite things i amb articles de moltes més coses. Que aquesta cançó és molt important per a mi ja us ho vaig dir en el post de l'entrepà de llom arrebossat, però amb el temps encara valoro més els petits detalls de cada dia: sortir a comprar un pom de perfumades frèsies o qualsevol altres flors que ens alegraran la vista durant la setmana, prendre cafè amb els amics, preparar un plat senzill per als de casa... i no acabaria amb els diversos instants de felicitat.
I parlant de com gaudir de la vida en tot moment us recomano que llegiu la carta de comiat que ha escrit el neuròleg Oliver Sacks, té un càncer en estat terminal, i que va ser publicada al The New York Times. La podreu trobar al diari Ara del dia 20 de febrer. No us deixarà indiferents.
Avui fem un mar i muntanya especial, bacallà -mar- amb tòfona i tubercles -terra-, regat amb un oli d'oliva extra verge -aire-. 

Necessitarem:
 - bacallà dessalat al punt
 - farina
 - tòfona, que en poca quantitat donarà per a molt
 - moniatos
 - patates
 - patates violetes
 - oli d'oliva verge extra-oove

Farem:
Rentem els tubercles sense treure'n la pell.
Els tallem en bastonets, els posem a coure al vapor durant uns 10 minuts i reservem.
Enfarinem el bacallà lleugerament i el fregim, no massa, en oli d'oliva.
Fregim, també en oli d'oliva, els tubercles.
Tallem la tòfona en làmines fines.
Muntem el plat i aboquem per sobre el bacallà l'oli de fregir.
Servim bonic i mirant la cara de qui s'ho ha de menjar.
Gaudim.
I de postres ... and crisp apple strudels ... ... i simply remember my favorite things ...
... jo simplement recordo les meves coses preferides i llavors no em sento tan malament ...
Pino de ModugnoMy favorite things.

4 comentaris:

  1. No puedo estar mas de acuerdo con tu post de hoy que me parece precioso, pero amiga.....¿de donde has sacado esa pedazo trufa? Me lo has de contar. Un besito.

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Virginia,
      Compré una trufa de cierto tamaño a Tòfona de la Conca @TofonadelaConca, una empresa familiar que se dedica a ello y es de nuestra zona. En un próximo post hablaré de ellos.
      Un abrazo y feliz fin de semana,
      Nani

      Elimina
  2. Nani quina meravella de proposta per inaugurar el cap de setmana de fí de vacances. No em diguis que has trobat la tòfona a l'hort!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Ja m'hauria agradat haver-la trobat a l'hort. És de @TofonadelaConca.
      Un petó al bitxo ros,
      Nani

      Elimina