El dia s'ha aixecat amb sol, fred però amb sol. Voldría preparar una sopa però vaig anar al mercat i tenien uns llagostins que enamoraven. Així que prefereixo fer-los i no els congelo. Recordo que un cop els vaig menjar caramel·litzats amb taronja i intentaré que surtin igual. Dic intentaré. Ara és temps de taronges i les tenim ecològiques del nostre hort amb les que farem el suc. També cuinarem unes verduretes i un arròs blanc que els acompanyaran. La sopa quedarà pendent per a demà: anuncien temperatures baixes.
Per a dues persones,
Per a dues persones,
Necessitarem:
- 8 llagostins dels grans (poden ser congelats)
- el suc d'una taronja
- 6 cullerades soperes de sucre morè
- pebre negre
- bastonets de canya
per al wok:
- 4 cullerades soperes d'oove - oli d'oliva verge extra
- 3 cullerades soperes de salsa de soja
- un grapat de les verdures que més us agradin: cols de Brussel·les (s'han de coure abans), col, ceba, pebrot, pastanaga, tirabecs, espàrrecs...
per a l'arròs:
- 2 tasses d'arròs
- 1 all
- 1/2 pastilla de brou
- aigua
Farem:
En una olla escalfem aigua i quan bulli hi tirem els llagostins, esperem que torni a bullir i deixem un parell de minuts.
Colem i deixem que es refredin una mica per a pelar-los, deixant la cua.
Reservem.
En una paella fem un caramel amb el suc de taronja i el sucre morè.
Quan estigui a punt hi afegim els llagostins i els pebrem al gust.
Els tombem i traiem, deixant-los sobre un full de paper vegetal.
Els traspassem amb els bastonets.
Preparem les verduretes al wok, que tindrem ben calent, amb l'oove.
Saltem i quan estiguin al punt adobem amb la salsa de soja.
Acompanyem amb arròs blanc que hem preparat abans.
Mentre cuinava m'he posat a l'Spotify els Doobie Brothers. Com m'agraden!
Genials els Doobie Brothers, com aquestes gambes, m'agrada el toc agredolç de la taronja i la soja. Un bon dinar. Petons.
ResponEliminaQuina bona idea, caramelitzats i amb aroma de taronja... Boníssims! Unes fotos precioses
ResponEliminaMarta
Que pintaza! Da penita comerselos con esa fotografía tan estupenda!
ResponEliminaCaram que bons, caramel·litzats i amb taronges del propi hort, això és luxe!
ResponEliminaEm quedo amb la recepta perquè ho provaré.
Millor la sopeta per un altre dia.
Petons
Mmmmmm.....quins llagostins!!! Una recepta que aprofita la fruita de temporada! I una presentació....perfecta!!!
ResponEliminaPetonets, Nani!
Olga
Quins llagostins més bons i bonics!! Un menú complert dels que m'enamoren, de tot amb sabor i colors.
ResponEliminaUna abraçada, és temps de forn preparant els 3 aniversaris de la rosseta :o)
Palmira
Veient el resultat veig que ho has aconseguit! Tenen una pinta... Ara a veure la sopa pendent!
ResponElimina:-)
Petons
Nani, unes fotos precioses..blancas i lluminoses, amb aquest punt blau.
ResponEliminaCom sempre .. receptes de luxe. Però aquest cop, la fotografía m'ha copçat.