Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 9 de febrer del 2015

Llagostins a la taronja {amb verduretes al wok}


El dia s'ha aixecat amb sol, fred però amb sol. Voldría preparar una sopa però vaig anar al mercat i tenien uns llagostins que enamoraven. Així que prefereixo fer-los i no els congelo. Recordo que un cop els vaig menjar caramel·litzats amb taronja i intentaré que surtin igual. Dic intentaré. Ara és temps de taronges i les tenim ecològiques del nostre hort amb les que farem el suc. També cuinarem unes verduretes i un arròs blanc que els acompanyaran. La sopa quedarà pendent per a demà: anuncien temperatures baixes.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 8 llagostins dels grans (poden ser congelats)
 - el suc d'una taronja
 - 6 cullerades soperes de sucre morè
 - pebre negre
 - bastonets de canya
per al wok:
 - 4 cullerades soperes d'oove - oli d'oliva verge extra
 - 3 cullerades soperes de salsa de soja
 - un grapat de les verdures que més us agradin: cols de Brussel·les (s'han de coure abans), col, ceba, pebrot, pastanaga, tirabecs, espàrrecs...
per a l'arròs:
 - 2 tasses d'arròs
 - 1 all
 - 1/2 pastilla de brou
 - aigua

Farem:
En una olla escalfem aigua i quan bulli hi tirem els llagostins, esperem que torni a bullir i deixem un parell de minuts.
Colem i deixem que es refredin una mica per a pelar-los, deixant la cua.
Reservem.
En una paella fem un caramel amb el suc de taronja i el sucre morè.
Quan estigui a punt hi afegim els llagostins i els pebrem al gust.
Els tombem i traiem, deixant-los sobre un full de paper vegetal.
Els traspassem amb els bastonets.
Preparem les verduretes al wok, que tindrem ben calent, amb l'oove.
Saltem i quan estiguin al punt adobem amb la salsa de soja.
Acompanyem amb arròs blanc que hem preparat abans.
Mentre cuinava m'he posat a l'Spotify els Doobie Brothers. Com m'agraden!

8 comentaris:

  1. Genials els Doobie Brothers, com aquestes gambes, m'agrada el toc agredolç de la taronja i la soja. Un bon dinar. Petons.

    ResponElimina
  2. Quina bona idea, caramelitzats i amb aroma de taronja... Boníssims! Unes fotos precioses
    Marta

    ResponElimina
  3. Que pintaza! Da penita comerselos con esa fotografía tan estupenda!

    ResponElimina
  4. Caram que bons, caramel·litzats i amb taronges del propi hort, això és luxe!
    Em quedo amb la recepta perquè ho provaré.
    Millor la sopeta per un altre dia.
    Petons

    ResponElimina
  5. Mmmmmm.....quins llagostins!!! Una recepta que aprofita la fruita de temporada! I una presentació....perfecta!!!
    Petonets, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  6. Quins llagostins més bons i bonics!! Un menú complert dels que m'enamoren, de tot amb sabor i colors.
    Una abraçada, és temps de forn preparant els 3 aniversaris de la rosseta :o)
    Palmira

    ResponElimina
  7. Veient el resultat veig que ho has aconseguit! Tenen una pinta... Ara a veure la sopa pendent!
    :-)
    Petons

    ResponElimina
  8. Nani, unes fotos precioses..blancas i lluminoses, amb aquest punt blau.
    Com sempre .. receptes de luxe. Però aquest cop, la fotografía m'ha copçat.

    ResponElimina