Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 7 d’abril de 2015

Bouquet garni {primera lluna plena de primavera}


Hi ha coses que les aprens per tradició familiar i et queden per sempre. Entre elles està la d'anar a collir farigola entrada la primavera. Els meus pares sempre hi anaven i ara jo hi vaig amb la Violeta. Els cicles lunars ens influencien en molts aspectes de la nostra vida i sembla que la farigola collida en la primera lluna plena de la primavera fa que mantingui les seves flors i les propietats medicinals la resta de l'any. 
Recordeu quan vam fer la sopa de farigola? Doncs avui no preparem cap recepta en concret sinó que farem els bouquets garnis que ens perfumaran els guisats i plats que prepararem. El fricandó de casa sempre el porta junt amb una branqueta de canyella. El bouquet garni, nom francès de ram guarnit, és un condiment que es prepara fent un manadet amb herbes i es lliguen. Encara en queden de l'any passat i m'agrada veure el pot de vidre que decora la cuina. Els fem normalment de fulles de llorer, romaní i farigola. Tot del nostre hort. Lligats i desats dins del pot.
Però l'altre dia vàrem preparar farigola fregida que decorà un filet de bou lligat i fregit amb una fina làmina de cansalada. Es renta la farigola, s'escorre i s'enfarina. Es fregeix poc temps en oli d'oliva verge extra, es sala amb uns pètals de sal i se serveix. Que senzill i que bo. 
El temps és calm, la tarda de llum preciosa i ja tenim la collita feta.
Harvest moonNeil Young.

5 comentaris:

  1. Tens raò. Un dels plaers sencills i fàcils que tenim, es agafar las herbes aromàtiques del jardí i poger aprofitar-les.
    Petons

    ResponElimina
  2. Farigola fregida? No sabia ni que es podia fer!
    Aquests moments especials que repetim de nens amb els pares, són tant importants de conservar després... farigola i bouquet garni de l'hort... quina enveja :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Uns bouquets preciosos que alhora que guarneixen perfumen la cuina... i després els plats. Una bonica tradició familiar, si senyora!
    Marta

    ResponElimina
  4. M'han encantat els Busquets, i la olor que fan a camp de primavera la trobo genial. Felicitats pel teu bloc.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina