dimarts, 7 d’abril del 2015

Bouquet garni {primera lluna plena de primavera}


Hi ha coses que les aprens per tradició familiar i et queden per sempre. Entre elles està la d'anar a collir farigola entrada la primavera. Els meus pares sempre hi anaven i ara jo hi vaig amb la Violeta. Els cicles lunars ens influencien en molts aspectes de la nostra vida i sembla que la farigola collida en la primera lluna plena de la primavera fa que mantingui les seves flors i les propietats medicinals la resta de l'any. 
Recordeu quan vam fer la sopa de farigola? Doncs avui no preparem cap recepta en concret sinó que farem els bouquets garnis que ens perfumaran els guisats i plats que prepararem. El fricandó de casa sempre el porta junt amb una branqueta de canyella. El bouquet garni, nom francès de ram guarnit, és un condiment que es prepara fent un manadet amb herbes i es lliguen. Encara en queden de l'any passat i m'agrada veure el pot de vidre que decora la cuina. Els fem normalment de fulles de llorer, romaní i farigola. Tot del nostre hort. Lligats i desats dins del pot.
Però l'altre dia vàrem preparar farigola fregida que decorà un filet de bou lligat i fregit amb una fina làmina de cansalada. Es renta la farigola, s'escorre i s'enfarina. Es fregeix poc temps en oli d'oliva verge extra, es sala amb uns pètals de sal i se serveix. Que senzill i que bo. 
El temps és calm, la tarda de llum preciosa i ja tenim la collita feta.
Harvest moonNeil Young.

5 comentaris:

  1. Tens raò. Un dels plaers sencills i fàcils que tenim, es agafar las herbes aromàtiques del jardí i poger aprofitar-les.
    Petons

    ResponElimina
  2. Farigola fregida? No sabia ni que es podia fer!
    Aquests moments especials que repetim de nens amb els pares, són tant importants de conservar després... farigola i bouquet garni de l'hort... quina enveja :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Uns bouquets preciosos que alhora que guarneixen perfumen la cuina... i després els plats. Una bonica tradició familiar, si senyora!
    Marta

    ResponElimina
  4. M'han encantat els Busquets, i la olor que fan a camp de primavera la trobo genial. Felicitats pel teu bloc.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina