Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 d’abril del 2015

Una amanida de primavera {amb flors i colors}


Com d'agradable és tenir flors i plantes al voltant. En realitat, per a mi, és una necessitat mirar l'hort, el cel, la natura.  Heu menjat flors de taronger? Són comestibles com les malves, les violetes, les borratges i d'altres. Donen un gust especial i fresc. Les amanides són un plat d'imaginació: s'hi pot posar tot allò que ens vingui de gust i que més ens agradi. I ara a la primavera guarnir-les amb flors és una bona opció.
En preparem una de ben acolorida?

Necessitarem:
 - tomàquets de diversos colors
 - fruits vermells (sempre en tinc de congelats)
 - fruits secs - jo hi he posat castanyes del Brasil
 - formatge del nostre gust a dauets
 - flors de taronger i de sàlvia de l'hort
 - quatre fulles d'enciam
 - cumquats tallats en rodanxes
 - tàperes
 per a la vinagreta:
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - melmelada de tomàquet
 - mostassa
(tot en les proporcions que vulguem)

Farem:
Preparem la vinagreta.
Tallem els ingredients i barregem amb la vinagreta.
Posem les flors per sobre.
Servim amb un somriure.

Piensa en mí, Natalia Lafourcade & Vicentico.

5 comentaris:

  1. Ja tenim ganes d'amanides fresquetes! aquesta tan acolorida entra pel ulls!

    ResponElimina
  2. Una amanida preciosa, que deleix esperit i fisic. Preciosa taula i bol. Com sempre aire fresc.
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. Quina amanida mes meravellosa... i el millor ingredient, el somriure!! Petons!!

    ResponElimina
  4. No sabia que es podien menjar les flors de taronger...les provare! Gràcies!
    Anna

    ResponElimina