Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 d’abril de 2015

Una amanida de primavera {amb flors i colors}


Com d'agradable és tenir flors i plantes al voltant. En realitat, per a mi, és una necessitat mirar l'hort, el cel, la natura.  Heu menjat flors de taronger? Són comestibles com les malves, les violetes, les borratges i d'altres. Donen un gust especial i fresc. Les amanides són un plat d'imaginació: s'hi pot posar tot allò que ens vingui de gust i que més ens agradi. I ara a la primavera guarnir-les amb flors és una bona opció.
En preparem una de ben acolorida?

Necessitarem:
 - tomàquets de diversos colors
 - fruits vermells (sempre en tinc de congelats)
 - fruits secs - jo hi he posat castanyes del Brasil
 - formatge del nostre gust a dauets
 - flors de taronger i de sàlvia de l'hort
 - quatre fulles d'enciam
 - cumquats tallats en rodanxes
 - tàperes
 per a la vinagreta:
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - melmelada de tomàquet
 - mostassa
(tot en les proporcions que vulguem)

Farem:
Preparem la vinagreta.
Tallem els ingredients i barregem amb la vinagreta.
Posem les flors per sobre.
Servim amb un somriure.

Piensa en mí, Natalia Lafourcade & Vicentico.

5 comentaris:

  1. Ja tenim ganes d'amanides fresquetes! aquesta tan acolorida entra pel ulls!

    ResponElimina
  2. Una amanida preciosa, que deleix esperit i fisic. Preciosa taula i bol. Com sempre aire fresc.
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. Quina amanida mes meravellosa... i el millor ingredient, el somriure!! Petons!!

    ResponElimina
  4. No sabia que es podien menjar les flors de taronger...les provare! Gràcies!
    Anna

    ResponElimina
  5. Una altra meravella, Nani, sempre em sorprens...

    ResponElimina