Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 1 de maig del 2015

Limoncello {fet per la Rosa}


De la meva amiga Rosa ja us en vaig parlar quan em va fer arribar la recepta del roast-beef que vàrem publicar fa un parell d'anys i que us aconsello preparar perquè resulta deliciós. Ara participa en el blog amb un limoncello (beguda italiana) fet per ella que resulta molt i molt bo. De l'amistat ens arriba aquest licor i amb els amics el compartirem.

Necessitarem:
 - 1 kg de llimones ecològiques
 - 1 litre d'alcohol de molt bona qualitat
 - 1 1/2 l d'aigua
 - 700 g de sucre

Farem:
Rentem les llimones i les pelem.
Hem de procurar que només quedi la part groga i res de blanc.
Posem la pell a macerar a l'alcohol durant 10 dies en un recipient ben tapat.
Passats els dies barregem un litre i mig d'aigua amb el sucre i ho posem al foc.
Quan comenci a bullir ho deixem un parell de minuts i l'apaguem.
Un cop fred ho barregem amb l'alcohol (prèviament haurem colat la pell de la llimona). 
L'endemà ja es pot embotellar i beure quan ens vingui de gust.
Cal servir-lo fred.
Gràcies Rosa per la teva participació!

El dia era clar, es pot veure un trosset de cel reflectit al peu de la copa, i la conversa agradable. La música ens feia sentir a Itàlia i jo voldria anar, ara mateix, cap a la Costa Amalfitana. 
Io vorrei, Gigi d'Alessio.

3 comentaris:

  1. Deliciós! A Sicília vaig tastar els millors sorbets de llimona i limoncellos...des de llavors ja no he assaborit cap igual.

    ResponElimina
  2. M'agrada molt el limoncello, és dels pocs licors que m'agrada prendre de tant en tant, però algun que he provat de compra no m'ha convençut del tot, així que m'anoto la recepta per provar de fer-lo a casa. Un petó!

    ResponElimina
  3. Porto temps tenint ganes de fer-lo jo a casa i encanra no he trovat el moment... la pinta és bonissima, a mi aquestes coses m'encantaen, a casa sempre en tenim i quan hi ha inar familiar amb el café mai ens deixem el chupito especial de limoncello!! Quines ganes d'estiu em desperta!

    ResponElimina