Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué llaminadures llegums llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes plats d'estiu postres postres Thermomix Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 de juny de 2015

Clafotís de tomàquets cirerols i albergínia {colors}


Els diumenges poden ser màgics. Només dependrà de nosaltres que ho siguin. Ens podem llevar tranquil·lament i veure que tenim tot un dia per endavant. Ahir ho va ser. El dia abans, al vespre, vaig deixar preparats els ingredients per a fer un clafotís, que és una quiche sense base d'orígen llemosí, i que tenia ganes de preparar amb tomàquets ara que ve el temps.
La taula de la cuina va quedar amb la mise en place a punt pel matí. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 700 g de tomàquets cirerols o de grans pelats i desgranats
 - 170 g de pa adormit
 - 400 ml de llet
 - 1 albergínia escalivada i neta
 - 2 alls
 - 2 cebes mitjanes
 - 1 branqueta de farigola
 - 1 fulla de llorer
 - sal i pebre
 - 4 ous
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 15 g de pipes de gira-sol
 - 2 cullerades soperes de quètxup
 - oli d'oliva o mantega per a untar
 - orenga per a empolvorar

Farem:
Al vespre posem el pa en remull amb la llet.
Al matí el xafem amb una forquilla deixant-lo ben esmicolat i reservem.
Engeguem el forn a 200º.
Tallem les cebes finament i les ofeguem en una paella amb l'oli d'oliva.
Hi afegim els alls pelats i tallats.
Quan comencin a daurar hi ajuntem els tomàquets, la farigola, el llorer i salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts.
En un bol barregem els ous batuts, el pa esmicolat, l'albergínia trossejada, la ceba, els alls, les pipes, el quètxup i ho aboquem tot en un motlle de 25 cm ben untat d'oli o de mantega.
Repartim els tomàquets per damunt.
Empolvorem amb orenga.
Enfornem durant uns 45/60 minuts (dependrà del forn).
Servirem amb melmelada de tomàquet.

Semblava realment un moment màgic. La llum canviava per moments i en una de les fotografies Pan, el déu de les brises, movia les estovalles perquè notéssim que ens acompanyava. Devendra Banhart ens alegrava amb Santa Maria de la Feira.
Bonic matí de diumenge...

4 comentaris:

  1. Que bé es passen els diumenges a casa teva Nani :o)
    A la Polyanna li encanten els clafoutis salats i els de tomàquets cirerols (sols) el seu preferit!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Poètic i deliciòs aquest diumenge.. amb un clafoutis que demana ser disfrutat!
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. un plat ideal per anar de picnic! ;) unes fotos molt xules Nani. petonets

    ResponElimina
  4. Bé no puc més que tornar-ho a dir...que bo!

    ResponElimina