Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 de juny de 2015

Humus {un aperitiu}


Diuen que els cigrons són una font de l’hormona de la felicitat i que ajuden a alliberar-nos del colesterol, entre altres propietats. A casa en consumin força, ens agraden bullits i amanits amb un bon oli d’oliva verge extra. Ens els mengem de diverses maneres. Per tot això, quan en Martí Terés, el responsable d’Oleum Flumen, ens va proposar en l’última trobada del Club de bloguers que cuinéssim alguna recepta amb llegums, i com coure’ls, ho vaig tenir fàcil.
Amb dos dels seus productes –OOVE Premium i l’Almadroc- he aconseguit un humus, un plat propi de l’Orient Mitjà i que consisteix en un puré de cigrons, que ens ha agradat força. Perquè facin l’aperitiu entre quatre i sis persones,

Necessitarem:
-        250 g de cigrons secs (cuits faran uns 600 g)
-        el suc de ½ llimona
-        10 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra Oleum Flumen Premium
-        2 cullerades soperes d’UHMM...!Almadroc&Oleum (una pasta feta amb formatge d’ovella, alls i oove)
-        sal i pebre
-        llavors de gira-sol (una important font nutricional)
-        oli d’oliva verge extra per a fregir
-        2 remolatxes

Farem: 
El vespre posarem els cigrons en remull en aigua freda, com ho feia la meva mare.
L’endemà, els courem d’una manera ràpida i econòmica amb l’olla de pressió.
Colem l’aigua del remull, posem els cigrons a l’olla i el cobrim d’aigua un parell de dits per sobre.
Els courem durant uns 23 minuts.
Passat aquest temps obrim l’olla i els salem amb una cullerada sopera rasa de sal, deixant-los bullir un parell de minuts.
Tot seguit els traiem de l’aigua (la reservem perquè ens pot servir per a fer alguna sopa) i els posem a la Thermomix o al got de la batedora.
Hi afegim el suc de la llimona, l’oli d’oliva, l’Almadroc, salpebrem al gust i ho triturem ben fi.
Si al gust queda molt espès, hi podeu posar un parell de cullerades soperes de l’aigua dels cigrons.
Servim amb unes xips de remolatxa que haurem fregit, deixat reposar sobre paper absorbent de cuina i salat amb pètals de sal.
Guarnim amb unes pipes de gira-sol per sobre de l'humus.
Ara agafeu un full en blanc i anoteu els petits moments de felicitat que ens agraden tenir...

Blank Piece of Paper, Luthea Salom.


6 comentaris:

  1. Hauria de fer això d'apuntar els petits moments de felicitat... Potser disfrutaria més alguns moments :o)
    L'hummus m'agrada molt i aquesta pasta li ha de donar un extra de sabor deliciòs.
    Petons, avui toca ballet!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Unes imatges precioses, Nani. Un hummus delciós segur, si és fet teu!

    ResponElimina
  3. Amb l'Almadroc li deus donar un punt força especial Nani.
    Bona proposta de llegums & 0leumFlumen
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. M'encanta l'humus!!! Molt bona pinta Nani

    ResponElimina
  5. Una recepta amb la que de ben segur serem una miqueta més feliços!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. M'encanta! Gran idea utilitzar l'almadroc per fer l'humus!
    I unes fotos precioses (com sempre). L'haurem de provar!
    Molts petons!

    ResponElimina