Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 de juny del 2015

Clafotís de tomàquets cirerols i albergínia {colors}


Els diumenges poden ser màgics. Només dependrà de nosaltres que ho siguin. Ens podem llevar tranquil·lament i veure que tenim tot un dia per endavant. Ahir ho va ser. El dia abans, al vespre, vaig deixar preparats els ingredients per a fer un clafotís, que és una quiche sense base d'orígen llemosí, i que tenia ganes de preparar amb tomàquets ara que ve el temps.
La taula de la cuina va quedar amb la mise en place a punt pel matí. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 700 g de tomàquets cirerols o de grans pelats i desgranats
 - 170 g de pa adormit
 - 400 ml de llet
 - 1 albergínia escalivada i neta
 - 2 alls
 - 2 cebes mitjanes
 - 1 branqueta de farigola
 - 1 fulla de llorer
 - sal i pebre
 - 4 ous
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 15 g de pipes de gira-sol
 - 2 cullerades soperes de quètxup
 - oli d'oliva o mantega per a untar
 - orenga per a empolvorar

Farem:
Al vespre posem el pa en remull amb la llet.
Al matí el xafem amb una forquilla deixant-lo ben esmicolat i reservem.
Engeguem el forn a 200º.
Tallem les cebes finament i les ofeguem en una paella amb l'oli d'oliva.
Hi afegim els alls pelats i tallats.
Quan comencin a daurar hi ajuntem els tomàquets, la farigola, el llorer i salpebrem.
Deixem coure uns cinc minuts.
En un bol barregem els ous batuts, el pa esmicolat, l'albergínia trossejada, la ceba, els alls, les pipes, el quètxup i ho aboquem tot en un motlle de 25 cm ben untat d'oli o de mantega.
Repartim els tomàquets per damunt.
Empolvorem amb orenga.
Enfornem durant uns 45/60 minuts (dependrà del forn).
Servirem amb melmelada de tomàquet.

Semblava realment un moment màgic. La llum canviava per moments i en una de les fotografies Pan, el déu de les brises, movia les estovalles perquè notéssim que ens acompanyava. Devendra Banhart ens alegrava amb Santa Maria de la Feira.
Bonic matí de diumenge...

4 comentaris:

  1. Que bé es passen els diumenges a casa teva Nani :o)
    A la Polyanna li encanten els clafoutis salats i els de tomàquets cirerols (sols) el seu preferit!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Poètic i deliciòs aquest diumenge.. amb un clafoutis que demana ser disfrutat!
    Bona semana!

    ResponElimina
  3. un plat ideal per anar de picnic! ;) unes fotos molt xules Nani. petonets

    ResponElimina