Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de juliol del 2015

Salmó amb patates i ceba {un pícnic viatger}


Tenir la Violeta voltant per casa a l'estiu vol dir que cal aprofitar cuinar receptes que li agraden i de pas fer alguna cosa amb ella. Enguany hem fet un Km 0 posant les distàncies en línia recte i l'orientació d'algunes ciutats del món que ens agraden. Mirant-lo em va preguntar on és Reykjavík i cercant al globus vam organitzar la juguesca de veure què mengen els que hi viuen. Salmó! li vaig dir.
El pícnic va servir per a arrodonir-ho i el Xingu, el seu gos, ens va acompanyar. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls de salmó (amb pell o sense)
 - 2 patates mitjanes per persona sense pelar
 - 3 cullerades soperes de sal grossa
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 4 cebes mitjanes pelades i tallades a rodanxes
 - 2 llimones
 - 1/2 got de vi blanc
 - el suc de mitja llimona
 - 2 cullerades soperes de xarop d'atzavara (o de sucre morè)
 - sal i pebre
 - unes branquetes d'anet
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra per a regar les patates i el salmó 

Farem:
Rentem les patates, les posem a bullir amb i la sal grossa fins que estiguin cuites (ho comprovarem punxant amb un ganivet).
Colem l'aigua, les deixem dins la cassola, tapem, reservem. 
En una paella hi posem l'oli d'oliva on courem la ceba a foc mitjà i que estigui tapada, durant uns set minuts.
Seguidament salpebrem i afegim el xarop d'atzavara, deixant coure fins que agafi un bonic color daurat.
En una safata de forn hi posem les patates tallades a rodanxes, pelades o sense pelar, al gust de cadascú. Si traiem la pell, és més fàcil si encara són calentes.
Per sobre distribuïm la ceba i el salmó, fent uns talls per a posar-hi la llimona.
Salpebrem, hi afegim l'anet, reguem amb el vi, el suc de llimona, l'oli d'oliva i cap al forn, preescalfat a 200º, uns 13 minuts o el temps que creiem que pugui estar cuit.
El resultat és molt i molt bo.
És un plat que podem deixar fet, sense enfornar, i quan tornem de la platja podem acabar-lo mentre ens canviem i parem taula.

Across the UniverseRufus Wainwright.

4 comentaris:

  1. La recepte, genial. M'encanta el salmó i acompanyat de patatas i ceba... I tal com las preparad.... Perfecte i delicios!
    Si pasem a un altre asunto........ Com a crescut la Violeta. Fes-li una gran abraçada de part meva.
    He disfrutad moltisim amb el recorregut fotografic. Petons per a tots.

    ResponElimina
  2. No em podia creure veient les fotos que era la Violeta! Com s'ha fet de gran!!!
    Quina sort poder passar temps amb una àvia com tu!
    I la recepta genial, tot i que a la Polyanna no li aniria bé (és alérgica al salmó).
    Petons i disfruteu molt!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta estupenda, pero lo mejor es ver a Violeta. ¡Cómo ha crecido!
    Os mando un besazo.

    ResponElimina