Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 de juliol del 2015

Patates embolicades {i unes figues que enamoren...}


Estiu és llum. Estiu és aroma de figuera. Estiu és viure a l'aire lliure. I com a mediterranis que som ens agrada el foc (gràcies a Prometeu), la llum, el perfum de la natura. Avui preparem unes patates embolicades amb fulles de figuera i que us portarà la natura a la cuina i al plat. Ara es parla molt de la dieta flexitariana -aquí teniu un article del diari Ara-, la que està a camí de la vegetariana i que intercala la carn i el peix en mesura, que ve a ser com la dieta mediterrània que ja practiquem nosaltres.
Cada cop més escalonem el consum de tall i l'hem portat a posar-lo d'acompanyament més que no pas com ingredient principal. Teniu l'exemple amb aquestes patates noves del nostre hort i unes figues comprades perquè les nostres encara són verdes. Aquest plat us durà a voler repetir i repetir. Per a quatre persones,

Necessitarem,
 - 2 patates mitjanes per persona
 - sal grossa
 - unes 15 fulles de figuera
 - cordill per a lligar-les
 - 2 figues per persona
 - brandi per posar-les en remull
 - unes branques de romaní
 - oli d'oliva verge extra per a amanir
 - sal i pebre

Farem:
Rentem les fulles de figuera i les escaldem en aigua bullent durant un parell de minuts, així s'estovaran i serà més fàcil embolicar les patates amb elles.
Això, emboliquem cada patata, que haurem rentat prèviament, amb una fulla i la lliguem.
Folrem una cassola amb unes quantes fulles de figuera i posem les patates per sobre, acabem amb unes quantes fulles per sobre.
Afegim aigua fins a cobrir-les i hi posem unes cinc o sis cullerades de sal grossa per sobre.
La tapem i fem coure uns 30 minuts o fins que punxant una patata estigui cuita.
Reservem fins al moment de servir que les tallarem per la meitat i amanirem amb sal, pebre i oli d'oliva.
Per les figues:
El vespre les posarem al frigorífic en un bol amb un got de brandi i tapant amb film transparent.
L'endemà les courem en el mateix suc durant uns 15 minuts.
Ho farem bonic si les punxem amb les branques de romaní tant per a coure com per a servir.
Podem guarnir amb peix o carn.

Light and shadowsVangelis.


2 comentaris:

  1. Que bo! i quines fotos més maques, felicitats!!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina