Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 13 de juliol del 2015

Chutney de tomàquet i pebrot verd {un condiment}


M'agrada cuinar amb productes de qualitat. I aquest cop fem un chutney, que és un condiment agredolç d'origen asiàtic i que s'elabora amb fruita i verdures, sucre i espècies i que es cou amb vinagre: hem triat el Paula Coll, un vinagre de Jerez de la col·lecció Acetum Flumen. El resultat ha sigut magnífic i servirà per a acompanyar carns, pollastre, peix o allò que ens vingui de gust.
Ah, mentre ho feu la casa farà olor de vinagre i no tindreu ni mosques ni mosquits, que ara a l'estiu va bé. Per a unes quantes menjades,

Necessitarem:
 - 1 pebrot verd ben carnós
 - 1 pebrot verd tipus italià
 - 2 tomàquets verds petits
 - 1 llimona
 - 1 ceba o dues de petites
 - 1 all pelat i esmicolat
 - 70 g de sucre morè
 - 37,5 cl de vinagre Paula Coll (1 ampolla)
 - 1 cullerada (postres) de sal
 - 1 cullerada (cafè) de pebre mòlt
 - 100 g de panses

Farem:
Rentem les verdures i la llimona.
Les tallem finament i les posem en un bol amb l'all i les panses.
Amanim amb el sucre, la sal i el pebre.
Reguem amb el vinagre i deixem en remull una mitja hora tapat amb un drap.
Passat el temps ho posem en una cassola i que es cogui a foc mitjà uns 35/40 minuts.
Caldrà anar controlant perquè no s'aferri i si convé, afegirem més vinagre.
Un cop cuit ho posem en un pot de vidre i quan estigui fred ho posem al frigorífic.
En tindrem per a uns quants dies.
Si voleu, ho podeu posar en pots petits i els deixeu refredar de cap per avall, ja que seran una bona conserva al rebost.

Something moreEmilie Simon.

1 comentari:

  1. Nani, aquestes fotos enamoren a primera vista.
    i aquest condiment fa sabor per mi d'estiu i de carn a la brasa...
    Petons
    Palmira

    ResponElimina