M'agrada cuinar amb productes de qualitat. I aquest cop fem un chutney, que és un condiment agredolç d'origen asiàtic i que s'elabora amb fruita i verdures, sucre i espècies i que es cou amb vinagre: hem triat el Paula Coll, un vinagre de Jerez de la col·lecció Acetum Flumen. El resultat ha sigut magnífic i servirà per a acompanyar carns, pollastre, peix o allò que ens vingui de gust.
Ah, mentre ho feu la casa farà olor de vinagre i no tindreu ni mosques ni mosquits, que ara a l'estiu va bé. Per a unes quantes menjades,
Ah, mentre ho feu la casa farà olor de vinagre i no tindreu ni mosques ni mosquits, que ara a l'estiu va bé. Per a unes quantes menjades,
Necessitarem:
- 1 pebrot verd ben carnós
- 1 pebrot verd tipus italià
- 2 tomàquets verds petits
- 1 llimona
- 1 ceba o dues de petites
- 1 all pelat i esmicolat
- 70 g de sucre morè
- 37,5 cl de vinagre Paula Coll (1 ampolla)
- 1 cullerada (postres) de sal
- 1 cullerada (cafè) de pebre mòlt
- 100 g de panses
Farem:
Rentem les verdures i la llimona.
Les tallem finament i les posem en un bol amb l'all i les panses.
Amanim amb el sucre, la sal i el pebre.
Reguem amb el vinagre i deixem en remull una mitja hora tapat amb un drap.
Passat el temps ho posem en una cassola i que es cogui a foc mitjà uns 35/40 minuts.
Caldrà anar controlant perquè no s'aferri i si convé, afegirem més vinagre.
Un cop cuit ho posem en un pot de vidre i quan estigui fred ho posem al frigorífic.
En tindrem per a uns quants dies.
Si voleu, ho podeu posar en pots petits i els deixeu refredar de cap per avall, ja que seran una bona conserva al rebost.
Something more, Emilie Simon.
Nani, aquestes fotos enamoren a primera vista.
ResponEliminai aquest condiment fa sabor per mi d'estiu i de carn a la brasa...
Petons
Palmira