Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de juliol de 2015

Gelat de Chartreuse {calors i colors d'estiu}


És ben sabut que a Tarragona venerem el Chartreuse. És una de les estrelles de les festes d'estiu a la nostra ciutat així com la resta de l'any. A la cuina també té el seu paper. Divendres passat us vàrem ensenyar la nova gelateria d'en Raffa Olivier i d'ell fem un gelat amb una recepta treta d'un llibre que tot tarragoní l'hauria de tenir com de capçalera a l'hora de cuinar: La cuina del Chartreuse, d'Arola Editors.
És un recull de receptes de l'Associació Restauradors Eixample Tarragona, del restaurant El Celler de Can Roca i de la Cocteleria Bobby Gin, a càrrec de David Solé i Torné. Els plats que he fet d'aquest llibre m'han sortit molt bé i us convido a fer el gelat d'en Raffa, que és una d'elles, i que us sortirà molt cremós. Segur que posarà un toc exquisit al final de qualsevol àpat. Per a un litre, aproximadament unes dotze boles,

Necessitarem:
 - 700 ml de llet fresca
 - 200 g de nata fresca muntada
 - 125 g de sucre
 - 80 ml de Chartreuse verd
 - 5 unitats = 10 g de fulles de gelatina

Farem:
Bullim la llet amb el sucre.
Quan arrenqui el bull afegim les fulles de gelatina hidratades, remenem i deixem refredar.
Posem al frigorífic i quan estigui freda hi afegim la nata i el Chartreuse.
Treballarem la barreja a la geladora per a convertir-ho en un gelat cremós.
També es pot posar al congelador i anar remenant amb certa freqüència per evitar la formació de cristalls.
Com a curiositat us he de dir que amb la calor d'aquest estiu mai havia fet la sessió de fotografies tan ràpidament. Entre la primera i l'última no van passar més de cinc minuts, però amb tot podeu observar la cremositat d'aquest gelat.

Ens agrada Paolo Conte i amb ell prendrem un gelat però Un gelato al limon.

3 comentaris:

  1. Nyam nyam!!! Quina bona proposta per començar la setmana. Les fotografies estupendes!!!!

    ResponElimina
  2. Nani aquest cau segur després de les vacances, m'agrada molt com queden els gelats amb gelatina :o)
    Molts petons i ens llegim en setembre que ja toquen uns dies de vacances!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Ahora que he probado tu helado puedo decir bien alto que estaba buenísimo. Muchas gracias por todo.

    ResponElimina