Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 d’agost del 2015

Sopa freda de tomàquet {i quatre anys de blog!}


I en veritat avui m'agradaria tenir a tots els que visiteu la nostra cuina asseguts a taula. Seria una celebració fantàstica amb tots vosaltres. Quatre anys compartint algunes de les nostres vivències i tan feliços! Jo sí, molt feliç del fet que la meva afició m'hagi portat a conèixer tantes persones interessants i a viure moments molt intensos. I ho dec als que passeu per aquí.
Voldria poder transmetre la meva emoció per haver arribat on som. Moments de vida amb la família i algun repte nou, que assolim amb gust, ens porten a veure que el meu temps de lleure s'ha escurçat però continuarem sortint un cop per setmana perquè no vull deixar de ser amb els nostres amics i amb el món que ens ha obert internet. I ara em queda fer-vos una abraçada ben forta a cadascun dels seguidors, que gràcies que hi sou la cuina violeta existeix. Quatre anys de blog!

Com que avui no volem complicacions faig una crema o sopa freda, com vulgueu, de tomàquet i iogurt. Jo li dic crema 100x100 km0, ja que tots els productes emprats són de casa, excepte la sal i el pebre. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg tomàquets madurs
 - 2 grans d'all
 - 2 cebes mitjanes
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 2 iogurts naturals cremosos -també pot ser crema fresca -
 - sal i pebre

Farem:
Posem l'oli d'oliva en una cassola i hi afegim els tomàquets que prèviament haurem rentat i tallat.
Seguidament hi posem la ceba i els alls tallats i el bouquet garni.
Salpebrem.
Deixem coure uns 20/25 minuts.
Traiem el bouquet.
Triturem i afegim els iogurts.
Ho posem al frigorífic i servim fresc.
Jo ho faig amb ous bullits perquè sigui 100x100 de casa.

Servim bonic i disposats a brindar per a quatre anys més, com a mínim. 

Un cop vaig llegir que amb els últims centimets que ens quedin a la butxaca hem de comprar un pom de violetes per a l'ànima. Nosaltres avui us el regalem. 
Billie Holiday, Violets for your furs
Moltes gràcies per acompanyar-me en aquesta aventura!

8 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquests quatre anys Nani!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats Nani !

    Es un placer seguirte !

    ResponElimina
  3. OOOhhhh, Nani! Quina delícia de sopa! I quina preciositat de taula! Moltíssimes felicitats per l'aniversari del bloc i.....per molts anys més!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Un gris neutre que lliga molt bé amb el vermell tomàquet...tot per celebrar una bonica diada en aquesta taula que invita. Bon aniblog!
    Molts petonets i gràcies per tots aquests anys amb aquestes receptes envoltades d'un ambient excepcional.

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquests 4 anys i gràcies per compartir tants moments de la vida, tantes fotos magnifiques i tantes bones receptes.
    Una abraçada
    Conxita

    ResponElimina
  6. Tornem-hi un altre cop ....

    Que sàpigues que vaig a dormir molt tard per "culpa teva". Les fotos, les receptes i tot el que envolta "la cuina violeta" fan que em sigui molt difícil donar-li a la creueta de la página per sortir d'èlla ....
    Realment és un blog relaxant i encantador.
    Nani, moltes felicitats pels quatre anys i que pugui anant a dormir tard.
    Molts petonets

    ResponElimina
  7. Per molts anys! quina taula més ben parada i les fotos molt xules! abraçada!

    ResponElimina