Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’agost del 2015

Un pastís ben dolç {per a compartir}


Si esteu al dia de tot allò que passa a la xarxa sabreu què vol dir l'hashtag -es representa amb un coixinet # i la paraula/etiqueta que uneix una sèrie de significats d'una temàtica-  #foodporn. Diuen que aquesta paraula ve de menjar-food i pornografia-porn i representa una manera de fotografiar el menjar sobretot d’alt contingut calòric que produeix una sensació irresistible d’aconseguir-lo i que podria servir com a substitut del sexe. S'utilitza molt en publicitat.
Amb aquest motiu, quan els de Dulce de Leche Márdel em van contactar per a tastar els seus productes tenia clar que servirien per a fer un post amb moltes calories. La meva sorpresa va ser que fabriquen diversos tipus de dolç de llet: light, gourmet, pastisser i familiar. Per a fer el pastís d’avui hem emprat el pastisser: un autèntic i luxuriós plaer per al paladar. Així que aquí teniu un fàcil i dolç pastís. No posarem quantitats perquè dependrà del motlle que tingueu,

Necessitarem:
-        un paquet de pasta de full rodó o quadrat
-        fruita: préssecs, móres, figues, raïm, panses
-        melmelada de llimona
-        un pot de dolç de llet Márdel 
-        sucre per a empolvorar
-        mantega per a untar el motlle

Farem:
Posem el forn a escalfar a 200º.
Untem el motlle que usarem amb mantega i hi posem la pasta de full.
La punxem amb una forquilla per tota la superfície perquè no s’unfli.
Hi posem una capa de melmelada de llimona i damunt una de ben doble de dolç de llet.
Decorem amb els fruits que hàgim triat, jo ho he fet amb els de casa: raïm, móres, préssecs i panses.
Empolvorem amb sucre i enfornem durant uns 30 minuts.
Quan el tinguem fora el guarnim amb cullerades de dolç de llet Márdel, que per cert també us servirà per a guarnir els gelats que feu a casa.
El dolç de llet barrejat amb la melmelada de llimona resulta una exquisidesa.
Aquesta tarda ha passat per casa la meva amiga Mimi que se'n va a fer enoturisme pel Priorat, el seu marit és francès i és un enamorat dels seus vins, així que hem aprofitat per a fer un te (veieu que he personalitzat uns sobres?) amb un tros de pastís. 

Ens agrada la música francesa i ella em suggereix una de ben dolça com el pastís: 

Amours toujours,tendresse, caresses, per Françoise Hardy & Jacques Dutronc.

5 comentaris:

  1. Dilluns, i començem amb dolços pecats...
    Un pastís molt atractiu i q ha d'estar boníssim. Prenem nota del dolç de llet (un plaer sempre)... però aquest pastís no s'anirà del cap en tot e dia.
    Bona semana!

    ResponElimina
  2. Wow! Qualsevol es cuida després de les vacances amb aquestes propostes! Marta

    ResponElimina
  3. Un tallet de pastís com aquet amb una mica de delicias de mores que acabo de veura abaix...uffff.....quina delicia !!!!
    Petonetssss.

    ResponElimina
  4. M'agrada el toc de la melmelada de llimona, l'acidesa ha de rebaixar molt la dolçor del dolç de llet. No coneixia aquesta marca, la buscaré!

    ResponElimina