Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 14 d’agost del 2015

Sopa freda d'ametllons {i unes flors d'hivern}


Aquelles flors d'hivern s'han convertit en les ametlles que hem fet servir per a aquesta crema fresca. Vaig aprendre a fer-la en un dels tallers del restaurant QuintaForca la primavera passada. Va ser al mes d'abril quan els ametllons eren tendres i verds i en vaig congelar uns quants.
Com que suposo que no en tindreu podrem substituir-los per ametlles. Per a quatre/sis persones,

Necessitarem:
 - 400 g de poma golden
 - 200 g d'ametlla marcona
 - 20 grams d'ametllons verds
 - 150 ml d'oli d'oliva verge extra
 - 25 ml de vinagre de bóta
 - 2 grans d'all
 - 600 ml d'aigua
 - sal

Farem:
Pelem la poma i la posem a la Thermomix junt amb les ametlles, els ametllons, els alls, la sal, el vinagre i l'oli i ho triturem fins a obtenir una pasta espessa.
Anirem afegint aigua fins a tenir la textura que més ens agradi, tot emulsionant amb la Tmx.
Deixem refredar al frigorífic, un cop freda la passem per un colador xinès tantes vegades com calgui fins a deixar-la ben fina i molt millor si la passem per un colador de reixa metàl·lica.
En Xavi proposa servir-la amb làmines de poma ben fines i escaldades amb aigua bullent, posades als fons del plat i per sobre uns ametllons petits, un raig d'oli i cibulet picat.
Ell ho va fer amb trossets d'anguila fumada i uns ous de truita de riu de Tavascan.
Vosaltres, amb la vostra imaginació,  hi podeu posar allò que més us agradi.
A la fotografia, la pasta d'ametlles només amb un quart de litre d'aigua, per a poder observar la textura, però ha de quedar fina, ben emulsionada.

Entre totes les flors tenim un jardí de roses i recordem Lynn Anderson que ens ha deixat el seu Rose Garden, que alguns hem ballat alguna vegada. Moltes gràcies per haver-nos alegrat bons moments de la nostra vida.

1 comentari:

  1. M'apunto la recepta i com que anem a Flix per les festes d'agost podria agafar els ametllons. Com sempre unes fotos precioses.
    Petonets.

    ResponElimina