Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 26 de juny del 2015

Vichyssoise de pebrot vermell escalivat {som a l'estiu!}


Ha arribat l'estiu i vénen dies de barbacoa amb amics. Podrem escalivar uns pebrots vermells per a fer una vichyssoise que li donaran un toc fumat diferent. Amb una cervesa freda a la mà farem petar la xerrada mentre es couen.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 pebrots vermells escalivats
 - 1 branca d'api
 - 1 porro
 - 1 ceba mitjana
 - 3 patates mitjanes
 - 5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - sal, pebre i nou moscada
 - 1 litre de brou de verdures (o de pollastre) Aneto
 - 1 dl de llet o nata líquida
 - cebollí tallat o trossos de pebrot escalivat per a guarnir

Farem:
Escalfem l'oli en una cassola i hi ofeguem durant uns 10 minuts l'api, el porro, la ceba i les patates, tot tallat finament.
Salpebrem i li donem un punt de nou moscada.
Hi aboquem el brou Aneto que hàgim triat, tapem i deixem coure a foc suau uns trenta minuts.
A l'últim moment hi afegim la llet (o nata) i els pebrots que haurem escalivat al forn o a la barbacoa.
Si us agrada més lleugera hi poseu més brou.
Deixem reposar un quart d'hora i ho passem per la batedora o per la Thermomix, deixant-ho ben fi.
Ho podem posar al frigorífic per a qui li agradi fred o deixar-lo tebi (com m'agrada a mi).
En el moment de servir podem guarnir amb cebollí tallat o amb trossos de pebrot escalivat.
Que tingueu un bon estiu!

Don't let me be misunderstood, André Manoukian & Emily Loizeau

3 comentaris:

  1. Quins bons moments i secrets es comparteixen a les barbacoes :o)
    Probarem la recepta tot i que escalivant els pebrots al forn.
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Molt original! Me la guardo per quan arribin els pebrots a l'hort de casa, gràcies!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina