Ha arribat l'estiu i vénen dies de barbacoa amb amics. Podrem escalivar uns pebrots vermells per a fer una vichyssoise que li donaran un toc fumat diferent. Amb una cervesa freda a la mà farem petar la xerrada mentre es couen.
Per a quatre persones,
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 4 pebrots vermells escalivats
- 1 branca d'api
- 1 porro
- 1 ceba mitjana
- 3 patates mitjanes
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- sal, pebre i nou moscada
- 1 litre de brou de verdures (o de pollastre) Aneto
- 1 dl de llet o nata líquida
- cebollí tallat o trossos de pebrot escalivat per a guarnir
Farem:
Escalfem l'oli en una cassola i hi ofeguem durant uns 10 minuts l'api, el porro, la ceba i les patates, tot tallat finament.
Salpebrem i li donem un punt de nou moscada.
Hi aboquem el brou Aneto que hàgim triat, tapem i deixem coure a foc suau uns trenta minuts.
A l'últim moment hi afegim la llet (o nata) i els pebrots que haurem escalivat al forn o a la barbacoa.
Si us agrada més lleugera hi poseu més brou.
Deixem reposar un quart d'hora i ho passem per la batedora o per la Thermomix, deixant-ho ben fi.
Ho podem posar al frigorífic per a qui li agradi fred o deixar-lo tebi (com m'agrada a mi).
En el moment de servir podem guarnir amb cebollí tallat o amb trossos de pebrot escalivat.
Que tingueu un bon estiu!
Don't let me be misunderstood, André Manoukian & Emily Loizeau
Quins bons moments i secrets es comparteixen a les barbacoes :o)
ResponEliminaProbarem la recepta tot i que escalivant els pebrots al forn.
Petons i bon cap de setmana
Palmira
Molt original! Me la guardo per quan arribin els pebrots a l'hort de casa, gràcies!
ResponEliminaAnna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/
Boníssim!
ResponElimina