Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 18 de gener de 2016

Brownie amb peres {per a un dolç berenar}


Hi ha coses tan bones i tan fàcils que no sé per quin motiu no les fem més sovint. Clar, volem anar variant i tastant d'altres gustos que no tenim temps per a tot. Un dels pastissos més senzills i podríem dir que universal, és el brownie de Nutella que amb només tres ingredients triomfes segur a taula. No recordo des que no el preparava i l'altre dia en veure'l al blog de la meva veïna vaig creure que tocava.
Sí, tinc una veïna bloguera, vivim a tocar, i que és molt coneguda en el món  d'al·lèrgies i d'intoleràncies alimentàries, la Mònica de Glutoniana. Si teniu problemes amb l'alimentació, Glutoniana és el vostre blog. Ella el va fer amb farina especial i jo amb farina de blat normal. A més, hi afegeixo unes peres bullides amb vi i amb espècies que l'arrodoneixen. Per a sis, set o vuit persones,

Necessitarem:
 - 4 peres conference
 - 35 cl de vi negre
 - 6 cullerades soperes de sucre
 - 2 claus d'olor
 - 1 branca de canyella
 - 1 culleradeta de gingebre
per al brownie,
 - 400 g  de Nutella
 - 8 cullerades de farina
 - 2 ous grans

Farem:
Bullim les peres pelades i senceres en el vi, junt amb les espècies i el sucre durant uns 30 minuts.
Un cop cuites les colem i deixem que s'escorri el vi.
Preparem el brownie o pastís humit barrejant tots els ingredients. 
L'aboquem en un motlle folrat amb paper de forn o untat amb mantega i posem les peres per sobre (cobrirem les cuetes amb paper d'alumini perquè no es cremin).
Tindrem el forn escalfat a 180º.
Enfornem durant uns 35/40 minuts, segons el forn que tingueu.
Deixeu-lo humit que ja se assecarà quan es refredi.
Com que us quedarà molt bonic li feu una foto i me l'envieu.
Serviu amb una mica de xarop de les peres bullides.
I ara toca berenar amb els que haurem convidat per a fer tertúlia...

Everybody's got to learn sometime, Zucchero.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada